Ελληνοτουρκικά

Άσκηση για κατάληψη βραχονησίδας από τους Τούρκους στο Αιγαίο - Σήκωσαν & UAV - Σε ετοιμότητα η ΠΑ - (Εικόνες)

Τραβάνε πολύ δυνατά το «σκοινί» οι Τούρκοι σήμερα μετά το κρεσέντο παραβιάσεων πάνω από Καστελόριζο, Παναγιά και Οινούσες, και τώρα έστειλαν UAV πιθανόν οπλισμένα με πυραύλους να περιπολούν πάνω από τα Δαρδανέλια και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος κοντά όμως στο ελληνικό FIR.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα έχει τεθεί η ελληνική  πολεμική Αεροπορία,  καθώς η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει μαχητικά της προκειμένου να πετάξουν πάνω από το Καστελόριζο.

Πριν από λίγο ένα ακόμα ζευγάρι μαχητικών F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μπήκε στο FIR Αθηνών στις 14:10 και στις 14:14 πέταξε πάνω από το Καστελόριζο σε ύψος 28.000 ποδών και βγήκε από το FIR δύο λεπτά αργότερα.

ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Άσκηση για κατάληψη βραχονησίδας πραγματοποίησαν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις, δείχνοντας πως έχουν σκοπό να αυξήσουν κατακόρυφα την ένταση.

Με τη συμμετοχή των περιβόητων μελών των ειδικών δυνάμεων SAT-SAS που ανήκουν στην Διοίκηση της Στρατιάς του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο Πέλαγος με την συνδρομή  τουρκικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και της δύναμης της διοίκησης Αμφίβιων επιχειρήσεων, εκπαίδευση (όπως την ονόμασαν) κατάληψης βραχονησίδας στο πλαίσιο της εντατικής εκπαίδευσης των τουρκικών δυνάμεων.   

https://twitter.com/TSKGnkur/status/1075689293090312192

Δείτε εικόνες:

 

Πρόκειται για άκρως επιθετικά σχέδια τα οποία μας προϊδεάζουν για άκρως επικίνδυνες καταστάσεις.

Άρα ήξερε επακριβώς τι δήλωσε ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης όταν ανέφερε πως η στάση σε ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία της Ελλάδος θα ήταν σαφής: «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση», τόνισε ο ίδιος.

Το «μήνυμα» του Ναύαρχου ήταν για τον Ακάρ προσωπικά, ο οποίος δεν έχει βάλει γλώσσα μέσα εδώ και πολλές εβδομάδες απειλώντας συνεχώς Ελλάδα και Κύπρο με την  «γαλάζια πατρίδα», την οποία θα διαφυλάξει ο τουρκικός στρατός, μόνο που ο στρατός αυτός δεν είναι μόνος του, υπάρχουν και άλλοι στρατοί στην περιοχή όπως ο ελληνικός.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε ακόμη πως «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».   

Οι δηλώσεις αυτές του ναυάρχου Αποστολάκη έρχονται σε μία περίοδο έντασης με την Τουρκία και σίγουρα αποτελούν «προϊόν» ώριμης σκέψης και εμπειρίας από μέρους του, μαζί με πολλές πληροφορίες που έχει ο ίδιος  για τις προθέσεις ενδεχομένως των Τούρκων στο Αιγαίο.

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πλέον, οι Τούρκοι θέλουν μικρόνησο ή βραχονησίδα για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνθήκη της Λωζάνης, ή ακόμα να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Καστελόριζου, με σκοπό να κόψουν την σύνδεση δύο ΑΟΖ (Ελλάδος και Κύπρου).

Τώρα ξέρουν όσοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα ισοπεδωθούν.

https://twitter.com/AegeanHawk/status/1075724841137946625

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ