Ελληνοτουρκικά

Τουρκικά μαχητικά πάνω από Οινούσσες & Παναγιά! - Κάτι ετοιμάζει η Άγκυρα - Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας. Μετά το Καστελόριζο, οι Τούρκοι έκαναν τρεις υπερπτήσεις σε Οινούσσες και Παναγιά.

Με ένα κρεσέντο επιθετικών κινήσεων η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα ανεβάζοντας το θερμόμετρο στις ελληοτουρκικές σχέσεις.

Μετά την πρωινή υπερπτηση στο Καστελόριζο, δύο άλλα τουρκικά μαχητικά F-16 έκαναν πέντε υπερπτήσεις πάνω τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Τούρκων. Όπως έδειξε η πρωινή τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος υποστήριξε ότι οι Τούρκοι «θα υπερασπιστούν τη γαλάζια πατρίδα τους και δεν θα υποχωρήσουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απ'τα δικαιώματα του λαού τους» η Άγκυρα επιλέγει την οδό της κλιμάκωσης. Οι Τούρκοι φαίνεται ότι αντιδρούν στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί».

Στις 10:43 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές και έκαναν νέες προκλητικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

Τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες τρεις φορές στις 10:43, στις 10:48 και στις 10:59, περνώντας στα 25.000 πόδια πάνω από το νησί. Ο σχηματισμός των F-16 «έσπασε» στα δύο ώρα 10:51 και την ώρα που το ένα τουρκικό F-16 έκανε υπέρπτηση στις Οινούσσες, το άλλο περνούσε 25.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά. 

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου τουρκικά F-16 εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Καστελόριζο.

Τα τουρκικά F16 πέταξαν στο ακριτικό νησί μόλις οκτώ λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο για την Αθήνα.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει έντονη τουρκική δραστηριότητα η οποία παρακολουθείται στενά από την ελληνική πλευρά.

Κατά πολλούς ήταν μια κίνηση αναμενόμενη, ως απάντηση στις δηλώσεις Αποστολάκη, αν και επισήμως, ούτε από το υπουργείο Άμυνας, ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, υπάρχει ακόμα τοποθέτηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Απάντηση μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στις νέες τουρκικές παραβιάσεις νωρίς το πρωί πάνω από το Καστελόριζο, όταν δύο τουρκικά F-16, έκαναν χαμηλή πτήση μόλις το ελικόπτερο που ton μετέφερε, μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ είχε απογειωθεί από τη Μεγίστη όπου διανυκτέρευσε.

«Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες», έγραψε ο Πάνος Καμμένος, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα βίντεο μέσα από το ελικόπτεροα που τον μετέφερε από τη Μεγίστη στη Ρόδο.
https://twitter.com/PanosKammenos/status/1075676744152166401?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ