Ελληνοτουρκικά

Εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη «νεκρή ζώνη» - Περικύκλωσαν Ελληνοκύπριο - Σκηνικό σύγκρουσης με εντολή Ερντογάν

Σκηνικό σύγκρουσης στην Κύπρο. Οι Τούρκοι μεθοδικά προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή με τον ΟΗΕ να αδιαφορεί πλήρως, ενώ έντονο προβληματισμό δημιουργεί και η στάση της Λευκωσίας και συγκεκριμένα της Αστυνομίας, η οποία θα έχει λάβει οδηγίες από την Κυβέρνηση, καθώς στο κάλεσμα για βοήθεια του Ελληνοκύπριου γεωργού, απάντησε πως δεν μπορούμε να βοηθήσουμε!

Ελληνοκύπριος γεωργός που μετέβη στο μεσημέρι για να σπείρει το χωράφι του στην περιοχή βόρεια του Βόρειου Πόλου, βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αξιώσεις Τουρκοκύπριου γεωργού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η περιουσία του Ελληνοκύπριου γεωργού εντός της Νεκρής Ζώνης του ανήκει.

Ανέκοψε μάλιστα την πορεία του τρακτέρ που οδηγούσε ο Ελληνοκύπριος γεωργός, σταθμεύοντας το δικό του τρακτέρ ενώ τον απείλησε λέγοντας του ότι:

"Αν δεν φύγεις θα σου κρούσω το τρακτέρ σου"

Σύμφωνα με τον Ελληνοκύπριο γεωργό το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δύο "αξιωματικών" του τουρκικού κατοχικού στρατού, ενώ σε απόσταση "αναπνοής"¨βρίσκονταν μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ελληνοκύπριος γεωργός ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία και ισχυρίζεται ότι έλαβε απάντηση ότι δεν μπορεί να παρέμβει εντός της Νεκρής Ζώνης, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε με λειτουργό του Υπουργείου Εξωτερικών στον οποίο ανέφερε το περιστατικό.

Οι Τούρκοι μεθοδικά κάνουν έναν νέο Αττίλα στην περιοχή, καθώς εξοπλίζουν τις κατοχικές δυνάμεις με νέα οπλικά συστήματα, δείγμα του ότι προετοιμάζονται για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με μία επιλαρχία τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard (σαράντα δύο άρματα μάχης συνολικά), γερμανικής κατασκευής, η οποία εδρεύει σε στρατόπεδο στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας (εκεί βρίσκεται το Σύνταγμα Τεθωρακισμένων του κατοχικού στρατού), ενώ έχουν προβεί σε σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους – ειδικές δυνάμεις, πεζικό κ.λπ.

Τα άρματα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο από τον Εβρο και αποτελούν μέρος της 1ης τουρκικής Στρατιάς του Εβρου, όπου ο τουρκικός στρατός έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αρμάτων μάχης με πυροβόλο διαμετρήματος 120mm (Leopard-2A4, M-60T Sabra) και των εκσυγχρονισμένων αρμάτων με πυροβόλο 105mm (Leopard-1T).

Σύμφωνα με έγκυρους στρατιωτικούς και πολιτικούς αναλυτές, με τη συγκεκριμένη ενέργεια – πέρα από τον πρόδηλα στρατιωτικό χαρακτήρα που ενέχει, καθώς βαθαίνει ακόμη περισσότερο το υφιστάμενο ανισοζύγιο δυνάμεων ανάμεσα στις δύο πλευρές – η Αγκυρα επιχειρεί να ασκήσει επιπρόσθετη πολιτική πίεση επί της ελληνοκυπριακής πλευράς, εν όψει των εντεινόμενων διεργασιών για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, στέλνοντας σαφές και εύγλωττο μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας.

Δεν είναι τυχαίο, επιπρόσθετα, ότι και στις δύο περιπτώσεις – τόσο κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης στο Κραν Μοντανά όσο και τώρα -, επέλεξαν ως μοχλό άσκησης πίεσης εναντίον της ελληνοκυπριακής πλευράς αυτό που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί το κυριότερο, ίσως, διακύβευμα για την επίλυση του Κυπριακού, την παραμονή, δηλαδή, των στρατευμάτων και τη διατήρηση των εγγυήσεων, ενισχύοντας δραστικά τον στρατό κατοχής.

Ο Ερντογάν έχει δώσει προσωπική εντολή να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η παρουσία αυτών των αρμάτων μάχης δείχνει ότι οι νέο-οθωμανοί ετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις στην Κύπρο, ας είναι πλέον σε εγρήγορση Λευκωσία και Αθήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...