Εκκλησία

Amber Alert! - «Χάσαμε» τον Αρχιεπίσκοπο στο τρομοκρατικό χτύπημα - Νοκ άουτ από το Φανάρι στην μάχη των εντυπώσεων

Έστειλε μήνυμα ο Πατριάρχης, έβγαλε ανακοίνωση ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων, το ίδιο ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών, πολιτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι κλπ κλπ έκαναν δηλώσεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο και ο μόνος που αναζητάται είναι ο Αρχιεπίσκοπος! 

Την πλεόν αλγεινή εντύπωση έχει δημιουργήσει η παντελής απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από όσα διαδραματίστηκαν χθες στον Άγιο Διονύσιο. Άφησε το δεξι του χέρι, Επίσκοπο Θεσπιέων Συμεών, να βγάλει το φίδι από την τρύπα, και ο ίδιος ήταν εξαφανισμένος.

Ούτε μια δήλωση, ούτε μια επίσκεψη στους τραυματίες, ούτε μια παρουσία. Και άφησε το πεδίο ελεύθερο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να εμφανιστεί ως ανήσχη μητέρα Εκκλησία και να δείξει πως ενδιαφέρεται περισσότερο. Και η ήττα σε επίπεδο εντυπώσεων είναι διπλή, καθώς προ ημερών το Φανάρι εξέδωσε και ανακοίνωση για το φλέγον ζήτημα των σχέσεων Κράτους-Πολιτείας απαντώντας άρθρο προς άρθρο στην κυβέρνηση, με την οποία "τα βρήκε" ο Αρχιεπίσκοπος όπως αποδείχτηκε με την συμφωνία των 15 σημείων με τον πρωθυπουργό.

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος είναι "κυβερνητικός" και το Φανάρι κάνει αντίσταση... Εκεί φτάσαμε...

Σε επίπεδο εντυπώσεων λοιπόν το Φανάρι είναι ένα βήμα πιο μπροστά από την Αρχιεπισκοπή, η οποία χάνει την έξωθεν καλη μαρτυρία, δίνει την εντύπωση του κυβερνητικου΄αβανταδόρου και τώρα δείχνει και μερικώς αδιάφορη αφού ο πνευματικός ταγός του ελληνικού ποιμνίου, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, σιωπά εκκωφαντικά όταν πλήττεται από εκπαιδευόμενους τρομοκράτες η Εκκλησία στο αποκορύφωμα του διωγμού κατά των ιερών και οσίων του τόπου μας.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το έχει ξαναγράψει και προ μηνών πως η στάση αυτή του Αρχιεπισκόπου δίνει  την εντύπωση ενός ανθρώπου που επιθυμεί την αποδέσμευσή του από το ρόλο του. Δεν ξέρουμε αν θα δηλώσει και αυτός "κουρασμένος" όπως...κάποιος γνωστός πολιτικός προ ετών και αν θα κάινε ηρωική έξοδο, αλλά η εικόνα του άφαντου Αρχιεπισκόπου μετά από ένα τρομοκρατικό χτύπημα στον ιερό ναό που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως Μητρόπολη Αθηνών είναι απαράδεκτη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ