Σκοπιανό

Συνεχίζεται το Βουλγαρικό «σφυροκόπημα» κατά Σκοπίων: «Σταματήστε την παραχάραξη της ιστορίας» - Η Σόφια «βάζει τα γυαλιά» στον Τσίπρα

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα κατά της Κυβέρνησης των Σκοπίων από την Βουλγαρία. Με λίγα λόγια η Σόφια κάνει αυτό θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό η Αθήνα.

«Τα Σκόπια να σταματήσουν την παραχάραξη της ιστορίας», είναι η νέα δήλωση του Βούλγαρου Αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος το Σάββατο σε μια δήλωσή του ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει τη λεγόμενη ‘μακεδονική’ γλώσσα ως επίσημη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο Καρακατσάνοφ σε συνέντευξή του στα βουλγαρικά ΜΜΕ την Κυριακή έθεσε και πάλι θέμα της Βουλγαρο-Σκοπιανής Επιτροπής για τα ιστορικά θέματα που επί ενάμισι χρόνο δεν έχει κάνει καμία πρόοδο και ότι η βουλγαρική πλευρά δεν έμεινε σταθερή στις θέσεις της.

«Υπάρχει μια τάση από τη βουλγαρική πλευρά να κάνουμε συμβιβασμούς, που κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτη. Από την ‘μακεδονική’ πλευρά εκφράσθηκε η επιθυμία να αμφισβητηθούν πράγματα, να αλλαχθούν και να γίνουν δεκτά αυτά που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια», είπε ο Καρακατσάνοφ.

Ο Καρακατσάνοφ λέει ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων θα πρέπει να αλλάξει. «Η Μακεδονία δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αυτήν την νοοτροπία», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

«Η ΠΓΔΜ μπορεί να αποκλειστεί από τη Βουλγαρία με βέτο στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, διότι προσπαθεί να καταχραστεί το θέμα της δήθεν «Μακεδονικής γλώσσας», δήλωσε ο Krasimir Karakachanov, Αναπληρωτής Υπουργός Ασφάλειας και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.

«Κ. Ζάεφ μην καταχραστείτε το θέμα της «μακεδονικής γλώσσας». Θα μπορούσε να σας κοστίσει την ένταξη σας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος, σχολιάζοντας δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού ότι «η συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και πλέον δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτό».

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας δήλωσε ότι «μακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να καθιερώσει κρυφά μια τέτοια γλώσσα.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ Karakachanov έγραψε ότι «τα εδάφη της πΓΔΜ ήταν βουλγαρικά, κάτι που είναι ένα ιστορικό γεγονός και ως εκ τούτου δεν θα επιτραπούν συμβιβασμοί με την ιστορία της Βουλγαρίας»!!

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια γεωγραφική ονομασία που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Ο Ζάεφ μπορεί να θέλει υφαρπάξει αύριο μια παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για πρόκληση», δήλωσε ο βούλγαρος υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «μακεδονική ιστορία» που σήμερα διαλαλείτε από τους Σκοπιανούς δεν ισχύει μέχρι το 1944, και ως εκ τούτου ο ίδιος ζήτησε υπογραφή παραρτήματος Συνθήκης καλής γειτονίας, που από την πλευρά της πΓΔΜ δεν γίνεται αποδεκτό.

«Εάν αντιταχθούν, δεν θα λάβουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας», έγραψε ο κ. Krasimir Karakaçanov, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και υπουργός Άμυνας.

Την ίδια στιγμή τι κάνουμε εμείς;

Μία αποκαλυπτική αφίσα έχει γεμίσει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την νέα επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη σε κομματική εκδήλωση στο Αλεξάνδρεια Μέλαθρο την ερχόμενη Παρασκευή.

Μάλιστα προ ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δημοσιοποίησε στα social media την αφίσα της εν λόγω εκδήλωσης η οποία και αναγράφει:

«Ναι στην Μακεδονία της Δημοκρατίας, Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό» «Μακεδονία της Δημοκρατίας» λοιπόν ως το αντίθετο της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας;

Δείτε και ένα παλαιότερο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=q2FFtgGBN8g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ