Κόσμος

Συγκλονιστικό! Παιδί μαχητής εκπαιδευμένος να σκοτώνει χριστιανούς εξηγεί πώς βρήκε τον Ιησού και δραπέτευσε από τον εξτρεμισμό

Ένας νέος που εκπαιδεύτηκε ως παιδί μαχητής για να επιτίθεται και να σκοτώνει τους χριστιανούς μοιράστηκε αυτό που τον οδήγησε στη Βίβλο και στον Ιησού, παρά τις απειλές για τη ζωή του.

Ο χριστιανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SAT-7 μοιράστηκε την ιστορία του νέου αυτού ανθρώπου, που προσδιορίστηκε ως 24χρονος Τζάχαν, σημειώνοντας ότι γεννήθηκε στο Αφγανιστάν.

«Ήμουν νέος και αγαπούσα τα τουφέκια, και το μόνο που άκουγα ήταν για τη δολοφονία αυτού του προσώπου ή του άλλου, γιατί μας είπαν ότι ήταν δεν είναι καλοί, για επιθέσεις ενάντια των απίστων και εκείνων που είχαν γίνει Χριστιανοί,» ο Jahan υπενθύμισε.

"Μας είπαν ότι πρέπει να πάμε στον πόλεμο εναντίον τους. Μια μέρα, ο πατέρας μου κοιμόταν και ξέφυγα. Δούλεψα και κέρδιζα 20 ρουπίες την ημέρα, και με κακουχίες, κατάφερα να φτάσω στο Ιράν. "

Ένας λαθρέμπορος τον βοήθησε μέσα από ένα επικίνδυνο ταξίδι στα χωράφια και στα βουνά, μέχρι που έφτασε τελικά στο Ιράν σε ηλικία 15 ετών και έγινε μαθητευόμενος ενός οικοδόμου.

"Έχω βιώσει πολλές κακουχίες για να μπορώ να έχω φως στη ζωή μου. Πήρα να διαβάσω το βιβλίο Του και Τον βρήκα. Ένας από τους φίλους μου ήταν χριστιανός και μου τα είπε όλα για την πίστη του στο τηλέφωνο ", είπε.

«Όταν διάβασα τη Βίβλο, κατάλαβα ότι αυτό που μου δίδαξε είναι πολύ διαφορετικό. Κάποιος που διαβάζει τη Βίβλο μπορεί να πάει στο Θεό Του και να λύσει τα προβλήματά του. "

Ο Τζαχάν δήλωσε ότι βρίσκεται τώρα σε ευτυχισμένη θέση ως χριστιανός, αλλά είναι λυπημένος για τον πατέρα και τη μητέρα του, που ζουν ακόμη μια ριζοσπαστική ζωή.

"Δεν απαντούν στις κλήσεις μου και ξέρω πως αν με βρουν θα με σκοτώσουν. Ακόμη και εδώ είμαι σε κίνδυνο. Για τον πατέρα μου, ελπίζω να ζήσει μια μακρά και υγιή ζωή. Είμαι το παιδί σας, αλλά δεν θέλω να ζήσω σε έναν σκοτεινό κόσμο ", είπε.

Επειδή όλοι οι Χριστιανοί στο Αφγανιστάν έχουν μεταστραφεί ουσιαστικά, δεν είναι σε θέση να εκφράσουν την πίστη τους, ακόμα και σε ιδιωτικό επίπεδο. Σε πολλές περιπτώσεις,που ανακαλυφθούν οι νεοφώτιστοι θεωρούνται τρελοί και κλείνονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα, σύμφωνα με ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ελέγχουν τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Άλλοι βιώνουν την απώλεια της προσωπικής περιουσίας και των επιχειρήσεων, ξυλοδαρμούς, ακόμη και θάνατο στα χέρια μελών της οικογένειάς τους και των κοινοτήτων τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...