Πατριαρχεία

Σοβαρή καταγγελία: Ο Μητροπολίτης Λετονίας Αλέξανδρος ήταν πράκτορας της KGB;

Σε μια σοβαρή καταγγελία συνοδευόμενη από ένα έγγραφο ντοκουμέντο προβαίνουν σήμερα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο Μητροπολίτη Ρίγας και πάσης Λετονίας Αλέξανδρος του Ρωσικού Πατριαρχείου, γνωστός και ως Αλέξανδρος Ιβάνοβιτς Kudryashov, ήταν ο πράκτορας της KGB και είχε προσληφθεί το 1982.

Αυτό αναφέρει το Kompromat.lv. επικαλούμενο πρόσφατα εκδοθέντα αρχεία της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως ο Kudryashov προσλήφθηκε το 1982 από έναν υπάλληλο της 5ης Μεραρχίας του 4ου τμήματος της Λετονίας (SSR KGB) τον Αλεξάντερ Ishchenko, που ο ίδιος βοήθησε με το ψευδώνυμο «αναγνώστης».

Σημειώστε ότι η πέμπτη ενότητα, που ονομάζεται «τακούνι» ιδρύθηκε το 1967 για την «καταπολέμηση σαμποτάζ και αντι-σοβιετική ιδεολογική και θρησκευτική δράση θρησκευτικών οργανώσεων.»

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος ανέθεσε στον επιμελητή του να διαχειριστεί την ιδιοκτησία αποκατάστασης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λετονία. Ο Alexander Ishchenko δημιούργησε δύο εμπορικούς οργανισμούς για το σκοπό αυτό.

Η καταγγελία δεν έχει ακόμη προκαλέσει αντιδράσεις από τον Μητροπολίτη ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Μόσχα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...