Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής η Ρίβερ Πλέιτ - Κέρδισε με 3-1 και επική ανατροπή τη Μπόκα Τζούνιορς - Δείτε τα γκολ


Η Ρίβερ Πλέιτ κατάκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες με ανατροπή κερδίζοντας την Μπόκα Τζούνιορς με 3-1 την Μπόκα Τζούνιορς στο δεύτερο επαναληπτικό που έγινε στην Μαδρίτη.

Η Ρίβερ Πλέιτ έχει σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο άλλες τρεις φορές (το 1986, το 1996 και το 2015).

Το σκορ άνοιξε στο 44′ η Μπόκα με τον Μπενεντέτο. Πανέμορφη κάθετη πάσα προς τον φορ της Μπόκα ο οποίος τσίμπισε πανέμορφα τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ για να ανοίξει το σκορ.

Στο 57′ ο Λούκας Πράτο μέσα στην περιοχή θα τσιμπήσει τη μπάλα προ του Αντράδα ο οποίος εν συνεχεία θα τον ανατρέψει και ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε επιθετικό φάουλ.

Στο 68′ ισοφάρισε με τον Πράτο η Ρίβερ. Πανέμορφο γκολ από τη Ρίβερ καθώς οι παίκτες της έκρυψαν τη μπάλα από τα δεξιά, έγινε η τελική πάσα προς τον Πράτο ο οποίος και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Στο 92′ με δέκα παίκτες συνέχισε το υπόλοιπο της παράτασης η Μπόκα καθώς ο Μπάριος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο χώρο του κέντρου πάνω στον Παλάσιος.

Στο 109′ η Ρίβερ Πλέιτ πήρε πάλι το προβάδισμα με τον Κιντέρο.Η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Κιντέρο που έπιασε ένα πανέμορφο σουτ με το αριστερό με το οποίο έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 120 η Μπόκα που είχε δοκάρι και αμέσως μετά η Ρίβερ Πλέιτ έκανε το 3-1! Θυμίζουμε ότι απορρίφθηκε από το CAS προσφυγή της Μπόκα Τζούνιορς για να πάρει το κύπελλο  άνευ αγώνα. Μετά τα σοβαρά επεισόδια πριν το δεύτερο τελικό του Copa Libertadores στον οποίο τραυματίστηκαν δύο παίκτες της Μπόκα και το πούλμαν έμεινε – στην κυριολεξία – χωρίς τζάμια, οι «Γενοβέζοι» έκαναν προσφυγή στο CAS ώστε να πάρουν το παιχνίδι και το τρόπαιο άνευ αγώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ