Κόσμος

Οι ΗΠΑ στέλνουν το Αεροπλανοφόρο «USS John C. Stennis» στη Μέση Ανατολή -Επίδειξη δύναμης ενάντια στο Ιράν

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ένα αεροπλανοφόρο συνοδευόμενο από την ομάδα μάχης του (αντιτορπιλικά και υποβρύχια που προστατεύουν το αεροπλανοφόρο από πιθανές απειλές) θα φτάσει στη Μέση Ανατολή μέσα σε λίγες μέρες.

Το USS John C. Stennis και τα σκάφη υποστήριξης και μάχης θα φτάσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας κάνοντας — όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ — «επίδειξη δύναμης ενάντια στο Ιράν» σε μια στιγμή αυξημένων εντάσεων μετά την ανανέωση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με στόχο τον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Το αμερικανικό σκάφος αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή για περίπου δύο μήνες με σκοπό την αποτροπή κάθε ενδεχομένης εχθρικής ιρανικής δραστηριότητας στα ύδατα, δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματούχος στη WSJ. Η κίνηση αυτή θα τερματίσει τη μεγαλύτερη περίοδο σε διάστημα δύο δεκαετιών που μια ομάδα αεροπλανοφόρων απουσίαζε από την περιοχή.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Λευκού Οίκου συνιστά απάντηση στην προ ολίγων ημερών αποκάλυψη μίας νέας κλάσης αντιτορπιλικών από την Τεχεράνη, η οποία θεωρείται ότι ενσωματώνει χαρακτηριστικά stealth,(χαμηλό ίχνος στο ραντάρ — δύσκολα εντοπίσιμο από την εχθρική αεράμυνα), ικανότητες διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου και κατάστρωμα από-προσνήωσης ελικοπτέρων.

Η παρουσίαση του πλοίου ήρθε λίγο αργότερα από την τοποθέτηση του Ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος επεσήμανε πως η ανάπτυξη νέων πλοίων αποδεικνύει την ικανότητα της χώρας να παράγει σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η Τεχεράνη δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση με οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα συνεχίσει όμως να αναπτύσσει τις αμυντικές της δυνατότητες.

Συν τοις άλλοις, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Τεχεράνη για τη διεξαγωγή δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων κατά παράβαση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...