Κύπρος

Εξηγήσεις από τον Λαβρόφ για τη δήλωση Ζαχάροβα ζήτησε ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογο του, ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους της δήλωσης της κυρίας Ζαχάροβα, για επιπτώσεις στη Κύπρο σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο.

Ο κ. Λαβρόφ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Χριστοδουλίδη και σύμφωνα με πληροφορίες του ανέφερε ότι η Μαρία Ζαχάροβα απαντούσε σε ερώτηση του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΑΣΣ, το οποίο ίσως είχε πληροφορίες από την Ουάσιγκτον.

Το ΤΑΣΣ προκάλεσε τη δήλωση Ζαχάροβα

Η δήλωση της κας Ζαχάροβα για τη Κύπρο έγινε στη βάση πληροφοριών που είχε το πρακτορείο ΤΑΣΣ και ίσως προέρχονται από αμερικάνικες πηγές. Αυτό ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας της Ρωσίας στη Κύπρο Άλλα Χανάγιεβα.

«Η κ. Ζαχάροβα έκανε αυτές τις δηλώσεις στη βάση των πληροφοριών από το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ίσως το ΤΑΣΣ έλαβε αυτές τις πληροφορίες από αμερικανικές πηγές». «Εμείς δεν έχουμε κάτι παραπάνω να προσθέσουμε», είπε η κ. Χανάγιεβα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...