Αρχείο

«Σφαλιάρα» Πούτιν στον Ερντογάν: Απόλυτος κυρίαρχος η Μόσχα στη Συρία - Τίτλοι τέλους για τα σχέδια της Άγκυρας

Σφαλιάρα περιωπής πρέπει να δέχθηκε η απύθμενη τουρκική αλαζονεία που επιθυμούσε ταχεία εισβολή και έλεγχο στην Μανμπίτζ αλλά και σε περιοχές ανατολικά του Ευφράτη καταλαμβάνοντας συριακό έδαφος.

Η Ρωσία ακολουθώντας τα συμφέροντα της και τον μοναδικό αληθινό σύμμαχο της , τον Πρόεδρο Άσαντ,  φέρεται να έκοψε τον αέρα στον Τσαβούσογλου , ο οποίος μαζεμένος δήλωσε γενικώς αορίστως για διασφάλιση της «συριακής εδαφικής ακεραιότητας».

Πριν από τη συνάντηση ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού τόνισε , «θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στην  Ιντλίμπ καθώς και την εφαρμογή των συμφωνιών που είχαμε στην Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον, θα συζητήσουμε  επίσης την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία και την κατάσταση ανατολικά του Ευφράτη λόγω των πρόσφατων εξελίξεων», είπε…χωρίς τίποτε άλλο.

Η συνάντηση Ρωσίας και Τουρκίας για τη Συρία στη Μόσχα έληξε αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Ο  Τσαβούσογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Εμείς, ως εγγυητής της Αστάνα, εγγυόμαστε την εδαφική ακεραιότητα, την ενότητα της Συρίας και της πολιτικής την οποία θα υπερασπιζόμαστε εναντίον όλων των άλλων προσπαθειών. Θα εργαστούμε για την επιστροφή των προσφύγων», είπε.

«Η Άγκυρα και η Μόσχα συμμερίζονται την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Ρωσία και το Ιράν για τη Συρία και άλλα περιφερειακά θέματα» είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Μιλάμε για πλήρης οθωμανικού τύπου κυβίστηση «στον άερα».

Προφανώς έχουμε νίκη λοιπόν σε όλα τα επίπεδα για την πολιτική Πούτιν στην συριακή επικράτεια μετά την απόσυρση των ΗΠΑ, με  την έως τώρα χαλιναγώγηση του Ερντογάν , ο οποίος είναι άγνωστο το αν θα συναντηθεί με τον Πούτιν που είναι οργισμένος μαζί του μετά τις στενές σχέσεις του με το Τραμπ.

Στην συνάντηση εκτός του ίδιου του Τσαβούσογλου παρέστησαν ο  υπουργός  Άμυνας Hulusi Akar, ο επικεφαλής της MIT Hakan Fidan και ο προεδρικός εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Μπόλντ , οι οποίοι  συναντήθηκαν  με την ρωσική αντιπροσωπεία υπό τον Λαβρώφ, μέχρι τα έως τώρα δεδομένα αναμένοντας παράλληλα τις εξελίξεις.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού , ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο αρχηγός του επιτελείου στρατηγός  Valery Gerasimov και η ειδική  εκπρόσωπος για την  Συρία S. Lavrentyeva ήταν η ρωσική πλευρά.

Η συνάντηση κράτησε  μιάμιση ώρα και έγινε στο κτίριο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ δήλωσε : «Έχουμε μια σοβαρή  τρομοκρατική απειλή στη Συρία και συμφωνήσαμε  να συντονίσουμε  τις δυνάμεις μας για να την εξαλείψουμε .

Έχουμε φτάσει σε συμφωνία για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την παροχή των απαραίτητων συνθηκών για την επιστροφή των προσφύγων στη χώρα τους », είπε.

Κουβέντα για ανοχή στην επικείμενη τουρκική επίθεση στους Κούρδους της Συρίας. Οι εξελίξεις τρέχουν και ο Πούτιν δεν έχει κανένα λόγο να παραδώσει συριακά εδάφη στον Ερντογάν…κανένα αυτήν την στιγμή.

Αναμένουμε και τις επόμενες κινήσεις διότι πριν λίγο 50 τουρκικά άρματα μάχης μετακινήθηκαν στα σύνορα με την Συρία. Οι Τούρκοι δεν πρέπει να αφεθούν να εισβάλουν στην Β.Συρία διότι τα σχέδια τους αφορούν υφαρπαγή συριακού εδάφους στην σχεδιαζόμενη νέα ..οθωμανικής τους αυτοκρατορία και τίποτε άλλο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ