Κόσμος

Ο Μ.Σαλβίνι υποστηρίζει θερμά την Ελλάδα: «Σκοπεύω να κάνω πολλά για τους Έλληνες, είμαι στη διάθεσή σας» - Ηχηρό μήνυμα από τον Ιταλό ηγέτη

"Κάνω πολλά για τους Ιταλούς και σκοπεύω να κάνω και για τους Έλληνες", διεμήνυσε ο Ιταλός ηγέτης, Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας στη νομικό Γεωργία Μπιτάκου.

Ο Αρχηγός της Λέγκα δήλωσε πως υποστηρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες λέγοντας πως θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί, το βάρος ωστόσο, πέφτει κυρίως στον ελληνικό λαό.

https://www.youtube.com/watch?v=HE7s6cNEFVk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0QJCcC-ALzWquEnoAgPDM6dAWzKFef6Lhjg3khOtYdJd1Ctuqc8z7rvaE

Υπενθυμίζουμε πως πριν από μερικές ημέρες, σε ομιλία του Ματέο Σαλβίνι στη Ρώμη υψώθηκαν ελληνικές σημαίες, με κεντρικό μήνυμα τη συντριβή της παγκοσμιοποίησης και την ανύψωση των Εθνών-κρατών.

Ελληνικές και Ιταλικές σημαίες ανέμιζαν στην κεντρική πλατείας της Ρώμης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Μ. Σαλβίνι.

Πρόκειται για ένα συμβολικό γεγονός, ενώ η σημαία μας βρισκόταν σε πρώτο πλάνο. Πέρασε ένα ισχυρό μήνυμα, καθώς Ιταλία και Ελλάδα είναι οι χώρες που έβαλαν τους θεμέλιους λίθους της Ευρώπης.

Έτσι αυτές οι δύο χώρες, πρέπει και μπορούν να πολεμήσουν την παγκοσμιοποίηση, αυτό ήταν εξάλλου το κεντρικό σύνθημα.

Είναι η νέα στρατηγική κίνηση του Μ. Σαλβίνι: δυναμική μετάβαση στη Ρώμη με κινητοποίηση στην πλατεία του Λαού της Αιώνιας Πόλης. Κύριο σύνθημα της χθεσινής συγκέντρωσης ήταν «πρώτα οι Ιταλοί, από τα λόγια στα έργα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ