Αρχείο

«Οργώνουν» την Ελλάδα ελληνικά και αμερικανικά Apache - Αυξάνεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ - «Ζαλισμένη» η Άγκυρα

Έχουν «τρελαθεί» οι Αμερικανοί πιλότοι των AH-64 Apache με τις πολύ καλές συνθήκες στην χώρα μας μέσα στο Χειμώνα και για αυτό διεξάγουν συνεχείς ασκήσεις με τα ελληνικά πληρώματα στην ηπειρωτική χώρα.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από τις τρέχουσες αεροπορικές επιχειρήσεις της Task Force Kronos του 6-17 Attack Recon Squadron, 4th CAB, τις οποίες δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό και ο Αμερικανός πρέσβης στην χώρα μας.

https://twitter.com/ArmyAviator/status/1071656244518236160

«Ο γλυκός χειμώνας στην Ελλάδα επιτρέπει στα πληρώματα της Task Force Kronos να έχουν καλές εκπαιδευτικές πτήσεις», συμπληρώνει ο ίδιος.

Η ουσία είναι ότι Αμερικανοί και Ισραηλινοί πραγματικά εκστασιάστηκαν με το ελληνικό τοπίο στην Θεσσαλία σε σχέση πάντα με τις ασκήσεις τους, ενώ η κλιματική κατάσταση βοηθά τα μέγιστα για την διενέργεια πολυποίκιλων αποστολών, ενόψει σεναρίων που αφορούν πιθανότατα την γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο.

Τα αμερικανικά ελικόπτερα με τα πληρώματα τους και τους τεχνικούς εδάφους, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχουν σταθμεύσει στην βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο από την οποία έχουν μείνει ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και την συμπεριφορά των Ελλήνων στρατιωτικών.

Στο Στεφανοβίκειο έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα 18 επιθετικά ελικόπτερα Apache, 2 Chinook και 2 Blackhawk ενώ αναμένεται ένα ακόμη ζεύγος Blackhawk. Η παρουσία των RQ-7B Shadow σχετίζεται άμεσα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα των Αμερικανών, δεδομένου ότι αποτελούν οργανικό τμήμα της 4ης CAB.

Tην ίδια στιγμή, από την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησαν από την Αεροπορική Βάση Λάρισας πτήσεις του τακτικού Συστήματος μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣμΕΑ) RQ-7B Shadow του Στρατού των ΗΠΑ.

Τα συστήματα αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίας από τον περασμένο Οκτώβριο στο Στεφανοβίκειο, Λόχου της 4ης Ταξιαρχίας Μάχης Αεροπορίας Στρατού (4 Combat Aviation Brigade) του Στρατού των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις πρόκειται να παραμείνουν στην Ελλάδα σε πρώτη φάση 4 μήνες, τουλάχιστον όπως αναφέρεται επισήμως. Το διάστημα αυτό θα αναπτύξουν έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα και συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά μέχρι σήμερα έχουν περιορισθεί σε εκτέλεση πτήσεων εθισμού, αναγνωρίσεις κ.λπ. εν αναμονή των πρώτων βολών με πραγματικά όπλα στο Πεδίο Βολής Λιτοχώρου, αναφέρει ο doureios.com.

Το Shadow, στην αρχική μορφή του, βρίσκεται σε υπηρεσία από το 2002 και έχει συμπληρώσει 600.000 ώρες επιχειρήσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Από το 2004 τέθηκε σε παραγωγή η έκδοση Β ενώ έχει υποβληθεί σε επιμέρους προγράμματα αναβαθμίσεως των ικανοτήτων του και από το 2015 τέθηκε σε υπηρεσία η έκδοση RQ-7B V2 που περιλαμβάνει ασφαλές πρωτόκολλο τακτικής ζεύξεως δεδομένων, κρυπτογράφηση βίντεο και λογισμικό ζεύξεως δεδομένων που εξασφαλίζει διαλειτουργικότητα μεταξύ αεροχημάτων, ολοκλήρωση όλων των αεροχημάτων σε έναν κοινό Σταθμό Ελέγχου, βελτιωμένο κινητήρα και αυξημένη αυτονομία 9 ωρών, χάρη στην μεγαλύτερη πτέρυγα.

Η παρουσία των Αμερικανών αυτό το διάστημα αποτελεί σαφώς ένα αίνιγμα, σε συνδυασμό με τις κινήσεις του Ερντογάν σε Αιγαίο και Κύπρο.

Η Τουρκία δεν "ελέγχεται" από την δύση πλέον και η Ελλάδα αποτελεί την μόνη αξιόπιστη βάση του ΝΑΤΟ.

Αυτό όμως οφείλουμε να το εκμεταλλευθούμε και να πάρουμε σε πολύ χαμηλή τιμή για παράδειγμα τουλάχιστον 4 αμερικανικά αντιτορπιλικά για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την παρουσία μας στο Αιγαίο το ταχύτερο δυνατό.     

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...