Βόρεια Ήπειρος

Οι Βορειοηπειρώτες απαντούν στους Αλβανούς: «Είμαστε Έλληνες - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Ολοι το Σάββατο στους Βουλιαράτες για τον Κωνσταντίνο μας»

Αλβανικές αρχές και εθνικιστικοί κύκλοι εκφοβίζουν την ομογένεια ενόψει του μνημοσύνου για τον Κατσίφα.

Συγκεκριμένα Αλβανοί εθνικιστές ανακοίνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ελληνικού... εθνικισμού, την ώρα του μνημοσύνου, σε κεντρική πλατεία του Αργυροκάστρου.

Με ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικών Σωματείων Ελλάδος ζητάει να δοθεί δυναμική παρουσία Βορειοηπειρωτών στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καταγγέλλοντας το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργούν μεθοδικά τα Τίρανα κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

“Η πολιτική εκφοβισμού, η καχυποψία, ο ρατσισμός και το καθεστώς τρομοκρατίας που βιώνουν οι Βορειοηπειρώτες σήμερα στον τόπο τους προσβάλλει την αξιοπρέπεια, την ηθική και την κοινωνία μας, και δεν πρέπει να περάσει.

Δεν είμαστε ούτε φασίστες ούτε εξτρεμιστές. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτό που θέλουμε είναι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, τα οποία είναι κατοχυρωμένα με την ΣΥΜΒΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, που έχει υπογράψει η Αλβανία και οφείλει να σεβαστεί.

Καλούμαστε όλοι να πούμε «όχι» στον εκφοβισμό! Γιατί μόνο μέσω του ψυχολογικού πολέμου και των απειλών μπορούν να μας «σπάσουν». Κανείς δεν μπορεί να καβαλήσει στην πλάτη μας αν δεν σκύψουμε. Και εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, διεκδικώντας τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια. Όπως δεν έσκυψε και ο Κωνσταντίνος μας.

Το Σάββατο συμπληρώνονται 40 ημέρες πένθους, 40 ημέρες που δεν ακούσαμε τη φωνή του. Και όμως «μιλάει» κάθε μέρα στις καρδιές μας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα επίσημα αναγνωρισμένα και υπογεγραμμένα από την Αλβανία δικαιώματά μας.

Αγαπητοί Συμπατριώτες, στο σπίτι μαςδεν φοβόμαστε, δεν κλειδωνόμαστε και δεν αμπαρωνόμαστε. Στο σπίτι μας πρέπει να αισθανόμαστε ασφάλεια, ελευθερία έκφρασης και σκέψης.

Να είμαστε όλοι το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018 στους Βουλιαράτες στις 11.00. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του Κωνσταντίνου, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο εκφοβισμός και το καθεστώς τρομοκρατίας δεν θα περάσουν”.

www.echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...