Κόσμος

Ανελέητο «σφυροκόπημα» της Σόφιας σε Ζάεφ-Τσίπρα - Βούλγαρος Πρόεδρος: «Διαφωνούμε με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ηχηρότατο μήνυμα «εμπλοκής» στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και στον Έλληνα πρωθυπουργό,  έχουμε από τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρ. Ράντεφ (πρώην Α/ΓΕΑ της βουλγαρικής αεροπορίας) ο οποίος δεν αποδέχεται με τίποτα το όνομα  Βόρεια Μακεδονία, προκαλώντας τριγμούς σε Σκόπια και Αθήνα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αν  η Βουλγαρία ήταν  ασφαλέστερη με αυτό το όνομα δίπλα της, τώρα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα ήταν υποψήφιος για το  Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τους Πρωθυπουργούς Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα.

«Τα προβλήματα που έχουμε εδώ και αιώνες είναι δύσκολο να επιλυθούν σε  έξι μήνες», δήλωσε ο Ρούμεν Ράντεφ, στη ραδιοφωνική συνέντευξη "Darik"

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δραστηριότητες της βουλγαρικής κυβέρνησης σχετικά με την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ προχωρούν πολύ γρήγορα και εις βάρος της χώρας του, σε μια κίνηση αποδοκιμασίας και προς την κυβέρνηση του Μπόρισωφ αλλά και προς αυτή της Ελλάδος .

«Η ταχύτητα με την οποία η βουλγαρική κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για σχέσεις καλής γειτονίας με την πΓΔΜ, χωρίς να μιλήσει με την Ελλάδα και χωρίς εσωτερική συναίνεση, ήταν σχεδόν ανόητη», δήλωσε ο Ράντεφ.

Ο συγκεκριμένος θεωρείται πατριώτης και φιλορώσος στις αντιλήψεις του έχοντας μαζί του μια μεγάλη μερίδα του βουλγαρικού λαού.

Οι δηλώσεις του αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων του Βούλγαρου ΥΠΑΜ Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ και αντιπροσωπεύει την «πατριωτική» παράταξη της χώρας η οποία δεν αποδέχεται τα παιχνίδια Δύσης-Γερμανίας στην χώρα και για αυτό αναμένονται σύντομα εξελίξεις όπως και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μόνοι που δεν σκέφθηκαν τις επιπτώσεις  της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν οι Έλληνες κυβερνητικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα των οποίων θα έχουν επιπτώσεις σε μελλοντικές γενιές Ελλήνων.

Σε άρθρο μας αναφέραμε ότι ο καλός Θεός βοηθά ξανά την Ελλάδα λόγω πολιτικών συγκυριών στο εσωτερικό μας, όσον αφορά το αισχρό ξεπούλημα που επιχειρείται στην Μακεδονία μας.

O Boύλγαρος ΥΠΑΜ έβαλε τους Σκοπιανούς στη θέση τους και δυστυχώς τον ζηλεύουμε, καθώς κανείς αξιωματούχος της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν απάντησε όπως θα έπρεπε στους Σκοπιανούς.

Ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό «Νόβα», είπε ότι στην Κοινή Επιτροπή Σκοπίων-Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση των αμφισβητούμενων ιστορικών γεγονότων δεν υπάρχει καμία πρόοδος και κατηγόρησε τους Σκοπιανούς της Επιτροπής ότι εμμένουν με αλαζονεία σε πλαστά ιστορικά γεγονότα.

«Διαφωνώ ότι με την Μακεδονία έχουμε καταλήξει σε συμβιβασμό σχετικά με αμφισβητούμενα ιστορικά ζητήματα», είχε δηλώσει πριν ημέρες  ο Καρακατσάνοφ, που είναι εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού της Βουλγαρίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καρακατσάνοφ δηλώνει δημόσια ότι θα εμποδίσει τα Σκόπια στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση.

Την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, να μην καταχράται το θέμα της μακεδονικής γλώσσας, διότι αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η αποκαλούμενη «μακεδονική γλώσσα» είναι ένα «φάντασμα», είπε τονίζοντας ότι αυτή σχηματίστηκε με ξένες παρεμβάσεις το 1944.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, καταδίκασε τη δήλωση του Καρακατσάνοφ, ενώ ο πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε: «είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής την άποψή του για το όλο θέμα και θεωρείται ως φιλοδυτικός και φιλότουρκος, ενώ πηγές σε βουλγαρικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα « ψωμιά του» θα είναι πολύ λίγα αναμένοντας τις εξελίξεις στην χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...