Βαλκάνια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έρχεται η «κόλαση» στο Κόσοβο: «Κάθαρση» από τους Αλβανούς ετοιμάζουν Σέρβοι Τσέτνικ και Ρώσοι πράκτορες - Άμεση δράση κατά των ΗΠΑ

Τρομερές εξελίξεις έχουμε στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο από την αποκάλυψη σερβικού σχεδίου πρόκλησης ταραχών και πολέμου, το οποίο θα πυροδοτήσει «αλυσιδωτές» αντιδράσεις από την δράση της νέας σερβικής Ταξιαρχίας, των περιβόητων Τσέτνικ, 20 χρόνια μετά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.

Αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η σερβική δύναμη ετοιμάζει «κόλαση» κατά των νεοσύστατων ενόπλων δυνάμεων του Κοσόβου που παρέλαβαν πρόσφατα δεκάδες τζιπ HUMMER από τις ΗΠΑ.    

Οι Αλβανοί φυσικά την αποκαλούν εγκληματική δύναμη, η οποία ετοιμάζεται να αποσταθεροποιήσει το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, σε μια προσπάθεια στοχοποίησης των Σέρβων πολιτών που ζουν στην Β.Μιτρόβιτσα, με στόχο την μελλοντική εκδίωξη τους.

Η σερβική παραστρατιωτική δύναμη φέρεται από τους Αλβανούς να έχει την υποστήριξη ανώτερων αξιωματούχων του Σερβικού και του ρωσικού κράτους.

Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι πρόκειται για επιβεβαίωση δύο άρθρων μας σχετικά με τους Σέρβους παραστρατιωτικούς που αλωνίζουν τα βουνά του Κοσόβου και την δράση Ρώσων πρακτόρων της GRU μέσα στο αλβανικό έδαφος.  

Η ομάδα που ανακάλυψε η αστυνομία του Κοσόβου αποτελείται από Σέρβους μισθοφόρους, που έλαβαν μέρος στην προσάρτηση της Κριμαίας από τις ρωσικές δυνάμεις το 2014.

Μερικοί δε από αυτούς έχουν πολεμήσει ως παραστρατιωτικοί και στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999.

Πρόκειται για άτομα με τεράστια εμπειρία σε όλες τις μυστικές οργανώσεις και υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι βετεράνοι των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας και έχουν επίσης στενές σχέσεις με υψηλές δομές της πολιτικής και των μυστικών υπηρεσιών.

«Yπάρχει η υποψία ότι έχουν την υποστήριξη του Σερβικού κράτους», αναφέρει αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων που δημοσίευσε απλά τα ονόματα τους χωρίς να μπορεί να τους συλλάβει βέβαια.

Πρόκειται για τους: Bratislav Zivkovic

Αρχηγός  μιας παραστρατιωτικής σερβικής μονάδας με 40 μέλη των Τσέτνικ με την ονομασία «Jovan Sheviq».

Ο συγκεκριμένος έχει πολεμήσει ως μέρος σερβικών παραστρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.

Είναι γνωστός για τις δραστηριότητές του στο βόρειο Κόσοβο, όπου συμμετείχε στην εξέγερση των Σέρβων το 2011 και το 2012. Ομοίως, είναι επίσης γνωστός  για τις απειλές του ότι θα γκρεμίσει βίαια το μνημείο των Αλβανών UCKάδων της Νότιας Σερβίας "UÇPMB" στο Πρέσεβο, στο τέλος του 2012.

Ο Ζίβκοβιτς ζει στο Κρούσεβάτς της Σερβίας, ενώ δηλώνει δημοσίως ότι γεννήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο στην περιοχή Fushë. Διετελεί πρόεδρος του κινήματος των Τσέτνικ από το 2011.

Νικόλα Περόβιτς

Έχει οδηγήσει ειδική δύναμη Σέρβων παραστρατιωτικών μαχητών στην προσάρτηση της Κριμαίας, παράλληλα με τις ρωσικές δυνάμεις.

Υπήρξε επαγγελματίας στρατιώτης στη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και έχει ειδικευτεί στον ορεινό πόλεμο ενώ έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν για 7 μήνες. Είναι διάσημος για τις απειλές κατά των Αλβανών πριν από μερικά χρόνια.

Ο Πέροβιτς έχει απειλήσει ότι μόλις τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα επιστρέψει για να απελευθερώσει το Κοσσυφοπέδιο μαζί με χιλιάδες Ρώσους συντρόφους.

Radomir Poquca

Έχει τον τίτλο του πιο διάσημου Σέρβου που συνδέεται με Σέρβους μισθοφόρους στην Ουκρανία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν εργαζόταν ως δημοσιογράφος και αργότερα ως ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας.

Κατείχε τη θέση του ειδικού αξιωματικού της αντιτρομοκρατίας στις ειδικές υπηρεσίες. Είναι γνωστός για τις στενές επαφές του με τον πρώην Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον σημερινό πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Dejan Vujiq

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέλη των Σέρβων μισθοφόρων που πολέμησαν κατά της Ουκρανίας. Είναι διάσημος για τις σχέσεις του με τον Σέρβο πρωθυπουργό και τον Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Γκόραν Γκέροβατς

Ήταν σύντροφος με τον περιβόητο Ζέλικο Αρκάν που ήταν και νονός του. Συμμετείχε προς το τέλος του πολέμου με την Κροατία και τη Βοσνία το καλοκαίρι του 1991 και το 1995 αντίστοιχα.

Μετά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου ο Γκέροβατς ήταν μέλος των σερβικών μυστικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για επαγγελματία εκτελεστή ειδικής μονάδας εκτελεστών μισθοφόρων που πολέμησαν στην Ουκρανία, και συχνάζουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Έχει αναφερθεί ότι αλλάζει συχνά εμφάνιση, έτσι ώστε να μην εντοπίζεται κατά την εκτέλεση των αποστολών που του δίνουν οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες.

Μέρος άλλων επικίνδυνων σερβικών παραστρατιωτικών μισθοφόρων είναι οι: Στέφαν Μιλόσεβιτς, Ζντράβκο Πέσιτς, Στεφάν Ντιμιτρίεβιτς και Ντέγιαν Μπέριτς.

Οι Σέρβοι λοιπόν αυτών των περιοχών με την αμέριστη αρωγή Βελιγραδίου-Μόσχας ετοιμάζουν διπλό σχέδιο απόσχισης τόσο της σερβικής δημοκρατίας της Β-Ε όσο και του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου από την εθνοκάθαρση που επιχειρούν οι Αλβανοί με την ανοχή της δύσης.

Αυτό θα σημάνει νέο γύρο πολεμικών επιχειρήσεων μιας και η «φωτιά σιγοκαίει” στην περιοχή από το 1999 και τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά γιγαντώθηκαν.

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναφέρει σε σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Β.Μιτρόβιτσα πριν μερικές ημέρες, ότι ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι Αλεξάντρ Τσεπούριν, είχε απειλήσει τότε ευθαρσώς τις αρχές της Πρίστινα λέγοντας: «να μην υπερεκτιμούν τις εξουσίες τους».

Για το ευρύ κοινό πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ παλαιότερα, με τα οποία ορίζονταν η ίδια ως εγγυήτρια χώρα.

Αν νομίζουν τώρα δυτικοί αξιωματούχοι ότι η Μόσχα θα αφήσει έναν προνομιακό χώρο όπως τα Βαλκάνια στα χέρια των ΗΠΑ, της ΕΕ και των Αλβανών, είναι βαθιά γελασμένοι.

Η Ρωσία δρα ήδη σε Σερβία, Κόσοβο, Βοσνία αλλά και αλλού ετοιμάζοντας εξεγέρσεις και πολλά άλλα που θα προκαλέσουν ανάφλεξη σε μια πυριτιδαποθήκη όπως αυτή των Βαλκανίων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές