Κόσμος

Άσχημη εξέλιξη για τον Ελληνισμό: Άσκηση Τουρκίας-ΗΠΑ νοτιοδυτικά της Κύπρου - Η Άγκυρα στοχοποιεί το Καστελόριζο & το αποκαλεί «Meis»!


Φόρα μεγάλη πήραν οι Τούρκοι μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από την Β.Συρία και ξεσάλωσαν στην κυριολεξία σήμερα με υπερπτήσεις αεροσκαφών, ειδικά πάνω από το Καστελόριζο , το οποίο το ονομάζουν Meis ή Kızılhisar και το έχουν βάλει πλέον στο μάτι.   

«Η Ελλάδα δεσμεύεται να ανακηρύξει αποκλειστική  ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει σύσσωμος ο τουρκικός τύπος σήμερα.

Μάλιστα φιλοξενεί τις δηλώσεις του Π.Καμένου οι οποίες ομιλούν για το σχεδιασμό ανακήρυξης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης γύρω από το μικρό νησί Καστελόριζο, μόλις ένα μίλι από την τουρκική ακτή.

«Η ΑΟΖ του Καστελόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της χώρας μας. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα αυτό για να αποδεσμεύσουμε  τις δυνατότητες εξόρυξης φυσικού αερίου για τη χώρα μας, αποκαλύπτοντας μεγάλα πεδία αερίου που θα καλύψουν τις ανάγκες των μελλοντικών γενεών», ανέφερε ο κ. Καμμένος κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί.

Η τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα hurriyetdailynews.com όμως αναφέρει ότι «το 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησί , που ονομάζεται Meis ή Kızılhisar στα τουρκικά, διαθέτει 500 κατοίκους και είναι δίπλα στην Τουρκία».

Τουρκικό όνομα σε ελληνικό νησί με αναφορά στον αριθμό κατοίκων είναι μία νέα πρόκληση, η οποία όμως μας ξυπνά μνήμες από το μακρινό 1964.   

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1964 επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον και παρά τις αφόρητες πιέσεις δεν υπέκυψε στις ορέξεις  του προέδρου Λίντον Τζόνσον και να αποδεχθεί το Σχέδιο Άτσεσον, που προέβλεπε διχοτόμηση της Κύπρου και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία!

Ο Αμερικανός πρόεδρος τον πίεζε ειδικά για το Καστελόριζο και ο Έλληνας πρωθυπουργός του δήλωσε ότι οτιδήποτε θα έπρεπε  να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, για να τον αποφύγει και να εισπράξει την γνωστή απαξιωτική φράση του Τζόνσον.

Μήπως λέμε, το σχέδιο Σχέδιο Άτσεσον είναι και πάλι σε ημερήσια διάταξη από τις «σκοτεινές κυβερνήσεις» ΗΠΑ και Τουρκίας οι οποίες έχουν αγαστές σχέσεις, κάτι που το κατανοήσαμε βαθιά χθες με την «ανεξήγητη» απόφαση Τραμπ για την Συρία;

Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πολιτική των ΗΠΑ για το Αιγαίο, για την ελληνοτουρκική διένεξη και φυσικά για το Καστελόριζο που αποτελεί σαφέστατα τον υπαρθμ ένα στόχο της Άγκυρας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο,  πολεμικά πλοία Τουρκίας και ΗΠΑ, διεξήγαγαν στα νοτιοδυτικά  της Κύπρου ναυτική  εκπαίδευση.

Οι Τουρκικές κορβέτες TCG GOKCEADA,  TCG GEMLIK, μαζί με το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS D. COOK εκτέλεσαν άσκηση από 17 έως 19 Δεκεμβρίου 2018, σαν να μην συμβαίνει τίποτα στις σχέσεις των δύο χωρών.
https://twitter.com/tcsavunma/status/1075352727327268865?ref_src=twsrc%5Etfw

Συνεχίζεται το τουρκικό κρεσέντο των απειλών

“Εάν οι Ε/κ συνεχίσουν τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στις διαφιλονικούμενες περιοχές θα αντιδράσουμε ανάλογα”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός τόνισε ότι το  γεωτρύπανο Πορθητής ξεκίνησε την πρώτη του γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας στην Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία θα ξεκινήσει σε νέα σημεία το 2019 .

"“Ελπίζω ότι το δεύτερό μας γεωτρύπανο θα φτάσει στην Τουρκία περί τα τέλη Ιανουαρίου. Μετά τον αναγκαίο εξοπλισμό του, το νέο μας γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σχεδιάζουμε να κάνουμε τουλάχιστον δύο γεωτρήσεις τον χρόνο σε βαθιά νερά στην Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα”, ανέφερε  ο ίδιος.

Τα σχέδια των Τούρκων αφορά Αιγαίο και Α.Μεσόγειο ταυτόχρονα ενώ τώρα ετοιμάζουν την εξόντωση εκατοντάδων Κούρδων στην Συρία από την οποία θα βγουν μόνο με πόλεμο.

Οι Τούρκοι φαίνεται όμως ότι θα «πουλήσουν» φόρα παρτίδα τον Πούτιν, κάτι που διαφάνηκε εδώ και μερικούς μήνες μετά την στενή αμυντική συνεργασία με την φιλοδυτική Ουκρανία.

Όταν ολοκληρωθεί η «κυβίστηση» Ερντογάν στις ΗΠΑ, τότε θα ξεκινήσει η αντίστροφή μέτρηση για την πολεμική αντιπαράθεση με την Ελλάδα για το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Τότε και μόνον, το Καστελόριζο θα αποτελέσει πιθανότατα τον πρώτο στόχο της Ταξιαρχίας των Τούρκων πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης, τα μέλη της οποίας εκπαιδεύονται μαζί άλλους εντατικά εδώ και μεγάλο διάστημα.

Ορθώς δήλωσε λοιπόν χθες ο Έλληνας Α/ΓΓΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης ότι μόνοι μας θα πολεμήσουμε τους Τούρκους.

https://youtu.be/U3GupslrdTg?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...