Πολιτική

Public Issue: Καταρρέουν τα ποσοστά κυβέρνησης και Τσίπρα

Από τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου της  Public Issue δεν προκύπτουν σημαντικά κέρδη για την κυβέρνηση και το πρωθυπουργό, από τη μη περικοπή συντάξεων. Αντίθετα, η πτωτική πορεία δεν ανακόπηκε ούτε από αυτό το γεγονός. Επιπλέον από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έκτος σε δημοφιλία. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με ποσοστά αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 4 μονάδες. 

Τέλος, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ειδικότερα, στη «μάχη» για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 43% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, ενώ το 25% να προκρίνει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι το κράτος λειτουργεί σήμερα χειρότερα, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αισθητά υψηλότερο (56%, 7/2016).

Την ίδια στιγμή «Απογοήτευση, Οργή/αγανάκτηση & Ανησυχία» εξακολουθούν «σταθερά» να αποτελούν τα αισθήματα των πολιτών για την κατάσταση της χώρας. Η διάχυτη κοινωνική απαισιοδοξία επηρεάζει και το γενικό πολιτικό κλίμα, που παραμένει αμετάβλητο από την αρχή του χρόνου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...