Μέση Ανατολή

Hurriyet: Υλικό CIA για το ότι ο πρίγκιπας Σαλμάν ήθελε νεκρό τον Κασόγκι

Μια τουρκική εφημερίδα έγραψε σήμερα ότι η επικεφαλής της CIA Τζίνα Χάσπελ άφησε να εννοηθεί σε Tούρκους αξιωματούχους τον περασμένο μήνα ότι η υπηρεσία έχει στην κατοχή της ηχητικό ντοκουμέντο από τηλεφώνημα που είχε κάνει ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στο οποίο ακούγεται να δίνει εντολές να "σωπάσει" ο Τζαμάλ Κασόγκι.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα, ένας Tούρκος αξιωματούχος απάντησε στο Reuters ότι δεν έχει πληροφορίες για τέτοια ηχογράφηση.

Το Ριάντ έχει δηλώσει ότι ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας δεν γνώριζε από πριν για τον φόνο του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου.

"Γίνεται συζήτηση για μια άλλη ηχογράφηση", ανέφερε σε άρθρο του ο δημοσιογράφος της Hurriyet Αμπντουλκαντίρ Σελβί υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω τηλεφώνημα ήταν μεταξύ του πρίγκιπα Μοχάμεντ και του αδελφού του, του πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον.

"Λέγεται ότι η αρχηγός της CIA Τζίνα Χάσπελ το άφησε να εννοηθεί στη διάρκεια της επισκεψής της στην Τουρκία", έγραψε προσθέτοντας ότι οι συνομιλητές είχαν συζητήσει για τον Κασόγκι.

"Λέγεται ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε εντολές να 'σωπάσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν' ", σε τηλεφώνημά του το οποίο κατέγραψε η αμερικανική υπηρεσία.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου σε μια επιχείρηση η οποία όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν διατάχθηκε από το υψηλότερο κλιμάκιο της σαουδαραβικής ηγεσίας.

Έπειτα από πολυάριθμες αντικρουόμενες εξηγήσεις, το Ριάντ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε όταν απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για να τον πείσουν να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...