Κύπρος

Τούρκοι στρατιώτες περικύκλωσαν Ε/Κ στη νεκρή ζώνη - Κινητοποίηση του κατοχικού στρατού στην περιοχή - Βίντεο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στην νεκρή ζώνη. Επέστρεψαν στα χωράφια τους, στη Δένεια, για να τα καλλιεργήσουν, οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί σήμερα το πρωί, όπως είχαν προαναγγήλει.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, όσες φορές επιχείρησαν να μεταβούν στα χωράφια τους, τα οποία καλλιεργούν από το 2013, παρεμποδίστηκαν από πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Δένειας Χριστάκη Παναγιώτου, οι γεωργοί ήταν αποφασισμένοι από σήμερα το πρωί να επιστρέψουν στα χωράφια, τα οποία καλλιεργούν από το 2014. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, είχαν ενημερώσει τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε το Sigmalive, τα τρακτέρ έχουν αναχωρήσει για τα χωράφια στη Νεκρή Ζώνη, ενώ άρχισαν ήδη τις εργασίες. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν αναφορές για κινητοποίηση του τουρκικού στρατού στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Σίγμα, Λεόντιου Χριστοδούλου, όχημα του τουρκικού στρατού πλησίασε τους ε/κ γεωργούς.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη αυτή την ώρα οι εργασίες έχουν σταματήσει μετά από παρέμβαση του τουρκικού στρατού. Μάλιστα, συνομιλούν με τους ε/κ γεωργούς ενώ στο σημείο βρίσκονται μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στο σημείο έχει μεταβεί και δεύτερο όχημα από το οποίο αποβιβάστηκαν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες.

Στη συνέχεια τρίτο όχημα έφτασε στο σημείο με ακόμα τρεις στρατιώτες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση στο σημείο αναμένονται περισσότερες δυνάμεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το sigmalive και το alphanewslive

https://www.youtube.com/watch?v=4-uCQD38YuA

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ