Κόσμος

«Bόμβα» Σαλβίνι: «Eίμαι έτοιμος να ρίξω την ιταλική κυβέρνηση - Βερολίνο & Βρυξέλλες δεν πρόκειται να νικήσουν» - Τον επικροτεί ο λαός

Σταθερά ανοδική είναι η δημοτικότητα του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού Matteo Salvini ο οποίος αυξάνει σημαντικά την δημοσκοπική του δύναμη με αφορμή την σκληρή αντιπαράθεση Ιταλίας - ΕΕ για τον προϋπολογισμό της Ρώμης.

Ο Salvini σε συνέντευξη του σήμερα (24/11) στην ιταλική La Repubblica, δήλωσε ότι «θα ρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας με τον Di Maio αν αλλάξει ο στόχος για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας».

Αυτό περιλαμβάνει την μείωση του ελλείμματος στο 2,4% για το 2019 που έχει καταστεί βασικό σημείο των αντιρρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός της χώρας, Giuseppe Conte, συναντηθεί στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να τους πείσει ότι ο προϋπολογισμός της χώρας είναι υγιής

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Salvini σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Conte φέρεται να του είπε ότι «δεν πρέπει να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες για το 2,4% γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ρίξει την κυβέρνηση».

Ωστόσο ο Salvini φέρεται πρόθυμος να προβεί σε μικρές μόνο παραχωρήσεις στο σχέδιο δαπανών του επόμενου έτους.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 και η διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κλυδωνίσει την αγορά ομολόγων και τα χρηματιστήρια τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο Salvini εμφανίζεται ως ο βασικός διαπραγματευτής στη σκληρή αντιπαράθεση με την ΕΕ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Λέγκα του Βορά, το κόμμα του Salvini, να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της.

Δημοσκόπηση -Νέο ιστορικό ρεκόρ

Νέο ιστορικό ρεκόρ καταγράφει η Lega του Matteo Salvini, η οποία σε δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos βρίσκεται στο 36,2% και αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά από τον κυβερνητικό της εταίρο, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S).


Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει τη στήριξη, που παρέχουν οι Ιταλοί πολίτες, στην άκαμπτη στάση της Lega έναντι της Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι η Lega έχει υπερδιπλασιάσει το ποσοστό της σε σχέση με τις εκλογές του Μαρτίου 2018, όταν είχε κερδίσει το 17% των ψήφων.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, η Lega συγκεντρώνει το 36,2% κερδίζοντας μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 28% και απώλεια μίας μονάδας.
Τρίτοι έρχονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 17% (PD), ποσοστό αμετάβλητο.
Ποσοστό 8% κερδίζει η Forza Italia με απώλεια μίας μονάδας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...