Κυβέρνηση

Όταν ο σύζυγος της γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίας Γιαννακάκη πιάστηκε με πλαστό πτυχίο στο Δημόσιο

Με αφορμή την περίπτωση της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού που χρησιμοποίησε για να προσληφθεί αξίζει να θυμηθεί κανείς την περίπτωση που ο πρώην σύζυγος της πρώην βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Γιαννακάκη και γενικής γραμματέως Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης είχε κάνει κάτι αντίστοιχο…

Σημειώνεται, πως η κα Γιαννακάκη, στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 εξελέγη βουλευτής Β΄ Πειραιά από τη Δημοκρατική Αριστερά, από την οποία αποχώρησε μετά την ανακοίνωση του κόμματος για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ.

Πριν από 4 χρόνια είχε ξεσπάσει σκάνδαλο, όταν σύζυγος της Κώστας Γασπαρινάτος και δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού, εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2014  είχε αποκαλυφθεί ότι ο σύζυγος της γενικού γραμματέας ως δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics.

To γεγονός αυτό το παραδέχτηκε τότε και η ίδια η βουλευτής, η οποία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, είχε δηλώσει άγνοια για το πλαστό πτυχίο. «Μου έλεγε ο σύζυγός μου ότι έκανε μαθήματα στη London School of Economics αλλά ποτέ δεν είπε αν πήρε πτυχίο ή όχι. Είχα την εντύπωση πως πήρε το πτυχίο του, δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο...» είχε πει χαρακτηριστικά, ζητώντας παράλληλα να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

Πιο συγκεκριμένα, τότε η Μαρία Γιαννακάκη είχε δηλώσει: «Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψή του, πλαστό πτυχίο.

Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο. Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα.

Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες. Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγό μου». Όπως είχε γράψει τότε ο Βηματοδότης, η βουλευτής κατέθεσε αίτηση διαζυγίου λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...