Διατροφή

Χοιρινή τηγανιά: Σήμερα μαγείρεψε εύκολα και γρήγορα μα πάνω από όλα νόστιμα

Σήμερα θα φάμε χοιρινή τηγανιά. Το μυστικό της; Τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κάβους 8*8εκ.

150ml. Ελαιόλαδο

2Κ ρεμμύδια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη

2 Πιπεριές κόκκινες ή πράσινες ψιλοκομμένες

200ml. Λευκό κρασί

1κ.σ. Μουστάρδα απαλή

1κ.γ. Ρίγανη ξερή

Χυμό από 2 λεμόνια

1 Κύβο ζωμό κοτόπουλο

500ml.νερό

Αλάτι –πιπέρι

Ρύζι ή πατάτες για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες στις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα καραμελώνουμε καλά για 15'-20' μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, μαγειρεύουμε για 2'-3' και ρίχνουμε το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30' μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε ζεστό με το ρύζι ή πατάτες φούρνου και το ζουμί από την κατσαρόλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...