Βόρεια Ήπειρος

Φτιάχνουν κλίμα οι Αλβανοί: «Να καταργηθεί η επέτειος του ‘ΟΧΙ’ στη Β. Ήπειρο» - «Είναι ρατσιστική γιορτή» - Ιδού το σχέδιο των Τιράνων

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ήταν από τα λίγα ΜΜΕ στην Ελλάδα, που εξαρχής έγραφε πως η εκτέλεση του Κ. Κατσίφα, έγινε και οργανωμένα, μετά από εντολές των Τιράνων και είχε σαν σκοπό αφενός να εκφοβίσει τους Βορειοηπειρώτες και αφετέρου να σταματήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ελλήνων στις πόλεις και στα χωρία της ιερής αυτής γης, που οι συνθήκες την έφεραν να είναι υπό Αλβανική κατοχή.

Αμέσως μετά την δολοφονία του εθνομάρτυρα, ακολούθησαν απειλές από τα Τίρανα προς τους κατοίκους στους Βουλιαράτες, ενώ ο προκλητικός Ε. Ράμα, όχι απλά δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά συνέχισε να σκυλεύει την μνήμη του Κατσίφα.

Πίσω από την δολοφονία υπάρχουν και ονοματεπώνυμα. Ο Έλληνας Πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλίας αποκάλυψε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του για το Σκοπιανό στην Καλαμάτα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το όνομα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας «Εστία» με τίτλο «Δολοφόνησε τον Κατσίφα και προήχθη σε Υπουργό» που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο 17-18/11/2018 ο πρώην Πρέσβης αξιοποιώντας τις γνώσεις του, την εμπειρία του από την θητεία στην Αλβανία, αλλά και το δικό του δίκτυο πληροφόρησης, αποκάλυψε ότι αυτός που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κατσίφα είναι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ράμα Σαντέρ Λιέσι, ο οποίος εκείνες τις ημέρες ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως εν αναμονή.

Ο συγκεκριμένος κυβερνητικός αξιωματούχος δεν είχε διοριστεί εκείνη την χρονική περίοδο ως ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάκης από το Αλβανικό Κοινοβούλιο, προς αντικατάσταση του προκατόχου της θέσεως λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών και όπως γίνεται αντιληπτό μία έκτακτη κατάσταση όπως αυτή που είχε διαμορφωθεί μερικές ημέρες πριν και κατά την διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτη από αυτόν.

Πλέον οι Αλβανοί βγαίνουν με έναν αέρα προκλητικότητας και απαιτούν να μην ξαναγίνει η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Τα όσα λέει ο Μπερίσα, δεν μπορούν να μην παρθούν στα σοβαρά, καθώς πρόκειται για τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οπολιος εκφράζει ακόμα το κατεστημένο των Τιράνων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΜΕ

Ως ‘βορά των σφαιρών’ χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα τον Κωνσταντίνο Κατσίφα της ελληνικής μειονότητας, ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις RENEA στους Βουλιαράτες μετά από πυροβολισμούς εναντίον τους και στη συνέχεια αρνήθηκε να παραδοθεί, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα το γεγονός στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από την γειτονική Ελλάδα, γιατί ο Κατσίφας δεν ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος αλλά ένα στρατιωτικός, μέλος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Σκιπτάρεβε (Αλβανών- shqiptarëve).

Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin).

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Σκιπτάρεβε. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin)».

«Ο εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε.

Ο εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste) με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σαφέστατη τοποθέτηση. Μην προκαλέσει λοιπόν έκπληξη, αν το επόμενο έτος δεν δούμε να λαμβάνει χώρα η εθνική εορτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ