Κοινωνία

Φούσκα τα σενάρια για λιγότερους Ρώσους προσκυνητές στην Ελλάδα-Τι λένε οι τουριστικοί πράκτορες

Σενάρια επί σεναρίων και τρομολαγνικά δημοσιεύματα γέμισαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα ελληνικά ΜΜΕ με δήθεν μαζική άρνηση Ρώσων ταξιδιωτών να επισκεφθούν την χώρα μας και να προσκυνήσουν σε ιερούς τόπους και προσκυνήματα.

Μόνο που οι κακοπροαίρετοι σχεδίαζαν χωρίς τον...ξενοδόχο.

Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν άλλη άποψη και σημειώνουν ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με το προσκύνημα των Ρώσων στη χώρα μας, στο Άγιο Όρος ή άλλού.

“Η σύγκρουση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν έχει επηρεάσει την κίνηση για τουριστικό προσκύνημα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπως το Άγιον Όρος λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την απόφαση της Μόσχας για διακοπή κοινωνίας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα” ανέφερε, ο Γιώργος Ακριτίδης από το τουριστικό πρακτορείο Ambotis Holidays .

Λόγω της απόφασης της Κωνσταντινούπολης υπήρξε μια σύγχυση από ρωσικής πλευράς καθώς αρχικά υπήρξε ντιρεκτίβα της Μόσχας να μην επισκέπτονται Ρώσοι πιστοί τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, λόγω της αδυναμίας συνέχισης της ευχαριστιακής κοινωνίας αλλά μεταγενέστερες δηλώσεις άφηναν παράθυρο για τους Ρώσους πιστούς που ήθελαν να επισκεφθούν το “περιβόλι της Παναγιάς”.

"Τίποτα δεν χάλασε εδώ.. Δύο ομάδες μόνο άλλαξαν το πρόγραμμα και αντί της Ελλάδας τους πήραμε στην Κύπρο ", δήλωσε ο Ακριτίδης στο RIA Novosti .

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν προβλήματα με την άρνηση χορήγησης βίζας στους προσκυνητές από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το προξενείο. "Δεν υπάρχουν αποτυχίες. Όλα πάνε καλά”, είπε.

"Υπήρξε μια άρνηση σε έναν τουρίστα, αλλά ο ίδιος κατηγορήθηκε πως παραβίασε το καθεστώς της Συνθήκης Σένγκεν ", πρόσθεσε ο Ακριτίδης.

Είπε ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αν και υπάρχουν αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων.

"Για παράδειγμα, σχεδιάσαμε ότι θα υπήρχε μια ομάδα 30 ατόμων, και ήρθαν 24 ή αντί 20 προσκυνητών ήρθαν 22. Πρόκειται για συνηθισμένες διακυμάνσεις, όλα είναι εντός της κανονικής κλίμακας. Δεν βλέπουμε αλλαγές σε σχέση με το περιστατικό", δήλωσε ο Ακριτίδης,

Στο μεταξύ και οι Ρώσοι της διασποράς ετοιμάζουν προσκυνηματικά ταξείδια που περιλαμβάνουν κανονικά και την χώρα μας.

Οκτώ επερχόμενες εκδρομές για το 2019 έχουν ανακοινωθεί, από ομάδα Ρώσων προσκυνητών με επικφαλής τον π. Ilya Gotlinsky από το Binghamton στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των προορισμών για προσκύνημα είναι η Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...