Μέση Ανατολή

Υεμένη: Σκληρές οι μάχες πολλοί οι νεκροί - Δεν σταματούν να ανοίγουν πληγές

Τουλάχιστον 61 άνδρες, 43 αντάρτες και 18 μέλη των δυνάμεων που είναι πιστές στην κυβέρνηση, σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη μάχη που μαίνεται στην Χοντέιντα, το μεγάλο λιμάνι στη δυτική Υεμένη που αποτελεί το στόχο επίθεσης των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για προσωρινό απολογισμό. Δεκάδες αντάρτες που έχουν τραυματιστεί διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Σαναά, στο ανατολικό τμήμα, και στην επαρχία Ίμπ στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε πηγή του στρατιωτικού νοσοκομείου της Χοντέιντα. Ο απολογισμός των νεκρών επιβεβαιώθηκε και από υπεύθυνο του φιλοκυβερνητικού στρατού.

Η επίθεση στην Χοντέιντα, η οποία γίνεται με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εξαπολύθηκε τον Ιούνιο, αλλά εντάθηκε από την 1η Νοεμβρίου και υπολογίζεται ότι έχει προκαλέσει τον θάνατο 400 ανθρώπων και στα δύο στρατόπεδα. Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν επίσης την πρωτεύουσα Σαναά, υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...