Κύπρος

Τουρκικά «παιχνίδια»: Προσκάλεσαν ελληνικές ομάδες σε τουρνουά στα Κατεχόμενα (βίντεο)!

Ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου στην κατεχόμενη Κερύνεια, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΚΟΠ.

O λόγος; Στάλθηκαν προσκλήσεις σε σκάουτερ και παράγοντες των ελληνικών ομάδων ΠΑΟΚ, Άρη και Ξάνθης για να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

Συγκεκριμένα, σε αυτό θα συμμετέχουν αρκετές ομάδες από χώρες της Αφρικής.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι ομάδες θα ταξιδέψουν μέσω Κωνσταντινούπολης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Οι ελληνικές ομάδες καλέσθηκαν να παρακολουθήσουν το τουρνουά για εντοπισμό νεαρών ποδοσφαιριστών.

Η αντίδραση της ΚΟΠ άμεση, ζητώντας εξηγήσεις από την ΕΠΟ για το αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι θα συμμετέχουν συγκεκριμένες ομάδες στο τουρνουά.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σε στάδια που παράνομα χρησιμοποιούνται στα κατεχόμενα τα τελευταία 44 χρόνια, χωρίς την συγκατάθεση των νόμιμων ιδιοκτητών των γηπέδων».

Η μία από τις τρεις ελληνικές ομάδες είναι ο ΠΑΟΚ, με τον γενικό αρχηγό της ομάδας από την Θεσσαλονίκη, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, να αναφέρει σε τοποθέτησή του: «Έχει έρθει μια πρόσκληση για κάποιες Αφρικανικές ομάδες, όχι για να πάρουν μέρος οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ αλλά αν θέλουμε να στείλουμε σκάουτερς. Μας είπαν αν και εφόσον θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε το τουρνουά θα μένουμε στην ελεύθερη Κύπρο. Δεν υπάρχει καμία συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο τουρνουά».

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Άρης διαψεύδει κατηγορηματικά το όλο θέμα. «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο, «κατάσκοποι» για λογαριασμό της ομάδας μας, θα παρακολουθήσουν τουρνουά ακαδημιών στα κατεχόμενα», σημειώνει.

Για το θέμα αυτό, το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γιώργο Βασιλειάδη, και με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ωστόσο δεν θέλησαν να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...