Οπλικά συστήματα

Την Τουρκία θα «βλέπουν» τα Kiowa Warrior: To πρώτο τρίμηνο του 2019 έρχονται οι «Ινδιάνοι» - «Ασπίδα» προστασίας για τον East Med

Οι κινήσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας με την διενέργεια ασκήσεων, όπως η άσκηση ειδικών δυνάμεων “ΩΡΙΩΝ-18” σε Α.Θράκη και Αιγαίο, η οποία καταδεικνύει το πνεύμα που την διακατέχει έναντι των συνεχών τουρκικών απειλών, ενώ όπως όλα δείχνουν, οι ισορροπίες σύντομα θα αλλάξουν.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου θα έρθουν στην Ελλάδα τα 70 ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία απέκτησε η Ελλάδα από τον αμερικανικό στρατό έναντι 44,15 εκατ. δολάρια.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι τα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν στα νησιά του Αιγαίου την ελληνική δύναμη αμέσου επεμβάσεως των κοιτασμάτων μας, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο.

Τα ελικόπτερα μαζί με μονάδες της δύναμης ταχέων σκαφών του πολεμικού ναυτικού και μονάδες των ειδικών δυνάμεων θα αποτελέσουν την μικτή δύναμη περιφρούρησης των ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και του αγωγού East Med που θα διέρχεται από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο–Μακεδονία –ΠΓΔΜ–Ευρώπη.

Σύμφωνα με το άρθρο μας (Πολυεθνική στρατιωτική συμμαχία μπλοκάρει την Τουρκία: Αμερικανικό Arleigh Burke κατέπλευσε στην Λάρνακα – Οι ΗΠΑ στην τριμερή δύναμη ασφαλείας του East Med;), είχαμε αναφέρει πριν μερικές ημέρες ότι ραγδαίες και κυρίως σοβαρές εξελίξεις έχουμε στην Κύπρο μετά τις πρόσφατες απειλές του Τούρκου ΥΠΑΜ και πρώην Α/ΓΕΕΔ Χ.Ακάρ για «τουρκική θαλάσσια ιδιοκτησία» εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Καταρχήν έχουμε τον ελλιμενισμό του αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσεως Arleigh Burke USS (DDG 51) στην Λάρνακα της Κύπρου για προγραμματισμένη επίσκεψη από χθες 9 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος σήμερα στο έντονο και ουσιαστικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ στην περιοχή, ανέφερε την πρόθεση συμμετοχής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην τριμερή δύναμη ασφαλείας (προφανώς για τον αγωγό East Med που απαρτίζεται από Ελλάδα-Κύπρο και Ισραήλ) και σημείωσε ότι εκείνο που εξετάζεται είναι σε ποιους τομείς θα υπάρξει αυτή η συμμετοχή.

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την περιοχή κυρίως για γεωστρατηγικούς και οικονομικούς λόγους.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

Προωθούν τον Νότιο διάδρομο μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Νοτιοανατολικής Μεσογείου εμπλέκοντας, Κύπρο, Ισραήλ και όλα τα πιθανά κοιτάσματα της Ελλάδας. Αυτό προωθείται ώστε η Ευρώπη να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό φυσικό αέριο.

Όλα τα πιθανά κοιτάσματα θα πρέπει να ελέγχονται όσον το δυνατόν περισσότερο από εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, ώστε να διασφαλιστεί η χρησιμοποίηση του δολαρίου ως νόμισμα για τις συναλλαγές των υδρογονανθράκων της περιοχής.

Η Γερμανία και η Ευρωζώνη θέλουν το ευρώ σαν συναλλαγματικό μέσο για τις συναλλαγές υδρογονανθράκων στην περιοχή της Α.Μεσογείου, αλλά τότε θα προέκυπτε μέγα θέμα με το δολάριο σαν παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Έτσι χθες, το αεροπλανοφόρο USS H.TRUMAN σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, πέρασε το Γιβραλτάρ μαζί με την ομάδα μάχης του και κατευθύνεται πιθανότατα στην Σούδα και στα ανοικτά της Κύπρου.

Όλα αυτά μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μονοπωλήσουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων επενδύοντας με τις εταιρείες τους με την μορφή κοινοπραξιών σε Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο αρχικά, ενώ εκκρεμούν τα κοιτάσματα στην Λιβύη τα οποία εκτιμούνται απλά σε τεράστια.

Τουρκία δεν υπάρχει πουθενά στους αμερικανικούς σχεδιασμούς μονοπώλησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και αυτό αποτελεί προοίμιο του τι θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Μιλάμε για τεράστια συμφέροντα τα οποία η Ουάσιγκτον θα τα διαφυλάξει με τα αεροπλανοφόρα της σε κάθε περίπτωση, τόσο στην Κύπρο όσο και στην ελληνική ΑΟΖ.

Τα κέρδη που θα αποφέρει το όλο σχέδιο «Ανατολική Μεσόγειος» στις ΗΠΑ θα είναι κολοσσιαία και θα δώσουν ανάσα στο τεράστιο χρέος των 20 τρις δολαρίων που διαχειρίζεται πολύ δύσκολα ο Τραμπ εδώ και δύο χρόνια που είναι στην εξουσία, εφαρμόζοντας τα πάντα.

Σουλτάνοι και οθωμανικά παζάρια δεν χωράνε σε τέτοια αμερικανικά σχέδια τα οποία προς το παρόν συναγωνίζονται τα ρωσικά ειδικά στην αιγυπτιακή ΑΟΖ με το κοίτασμα Ζορ και την ROSNEF, ενώ στο παιχνίδι έχουν εισέλθει μυστικά και οι Κινέζοι.

Για αυτό εκτιμάται σύμφωνα με Έλληνες αναλυτές ότι από εδώ και στο εξής, ο αμερικανικός στόλος θα ελλιμενίζεται σχεδόν μόνιμα σε Κρήτη και Κύπρο αλλά και σε άλλα ελληνικά λιμάνια, για να διώχνει τους παρείσακτους και τους «τζαμπατζήδες» σαν τον Τούρκο πρόεδρο που θέλει κάτι που δεν του ανήκει, ενώ  βρίσκεται στριμωγμένος πλέον στην γωνία των διεθνών εξελίξεων.

https://youtu.be/BUtF3PmOExY?t=2

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...