Βόρεια Ήπειρος

Συνεχίζεται το πογκρόμ από τα Τίρανα: Κατηγορούν τους Βορειοηπειρώτες για υποκίνηση μίσους! - «Χρησιμοποιήθηκαν παράνομα σύμβολα στη κηδεία Κατσίφα»

Δεν έχουν τέλος οι απειλές του καθεστώτος Ράμα προς τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου. Τα Τίρανα δεν μπορούν να χωνέψουν τον ξεσηκωμό και την αφύπνιση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και έχουν βαλθεί με κάθε τρόπο να τους τρομοκρατήσουν και να τους κάμψουν το ηθικό.

Όμως έχουν καταλάβει πως τίποτα πλέον δεν σταματά τον Ελληνισμό. Η οργή είναι τεράστια, το πογκρόμ ατσαλώνει τους πάντες. Η εκτέλεση του εθνομάρτυρα είναι οδηγός για το μέλλον.

Το δυστύχημα βέβαια είναι στο ότι η Αθήνα και προσωπικά ο Α. Τσίπρας δεν στηρίζουν ούτε ηθικά, ούτε νομικά τους Βορειοηπειρώτες. Μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης λαμβάνει χώρα ο αγώνας.

Όπως σας αποκαλύψαμε χθες, τα Τίρανα με έγγραφο ζητούν από τον δήμαρχο Δρόπολης να απαντήσει γιατί τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα πληρώθηκαν από τον δήμο.

Σήμερα το himara.gr φέρνει στο φως της δημοσιότηταας αυτό το έγγραφο.

Αυτή είναι η εκβιαστική επιστολή του Προϊσταμένου Εισαγγελέας Αργυροκάστρου Arben Pashaj που ζητεί εξηγήσεις από τον Δήμο Δρόπολης για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας Κατσιφα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έχει αλλάξει και το επίθετο του, πριν λίγα χρόνια από Pashaj σε Pasho και είναι πασίγνωστο το γεγονός ότι εδώ και χρόνια είναι συνδεμένος με το καθεστώς Rama.

Από οι φαίνεται οι αλβανικές αρχές έχουν επιστρατεύσει όλες τις μορφές τρομοκρατίας εναντίον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Είναι προφανές πως οι αλβανικές αρχές βλέπουν παντού φαντάσματα, τα οποία, επιπλέον, τους φοβίζουν πολύ, έτσι τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν πως οι Δροπολίτες, ως γνήσιοι Έλληνες, στις δύσκολες, ανθρώπινες, στιγμές, είναι όλοι μαζί.

Αλβανική Δημοκρατία

Γενική Εισαγγελία

Εισαγγελία της Δικαστικής Περιφέρειας (νομού) Αργυροκάστρου

Αργυρόκαστρο, στις 15.11,2018

Αρ. 1159 Πρωτόκολλο (S.C)

Θέμα: Απαίτηση εξηγήσεων - δεδομένων

Προς Δήμο Δερόπολης,

Η Εισαγγελία της Δικαστικής Περιφέρειας-Νομού Αργυροκάστρου, έχει καταχωρήσει την ποινική διαδικασία-εξέταση αριθ. 670, του Έτους 2018, για τα ποινικά αδίκημα ‘’Υποκίνηση του Μίσους ήτων συγκρούσεων’’, ‘’Διακίνηση αντισυνταγματικών κειμένων’’, τα οποία έχουν τελεστεί σε συνεργασία- (σ.σ. οργανωμένα), βάση των νόμων 265, 225 και 25 του Ποινικού Κώδικα.

Διότι στις 8 Νοεμβρίου 2018, στο χωριό Βουλιαράτες του Δήμου Δερόπολης κατά τη διάρκεια της τελετής της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσιφά, έχουν χρησιμοποιηθεί αντισυνταγματικά κείμενα και σύμβολα και έχουν γίνει εκκλήσεις για να υποκίνηση μίσος ή συγκρούσεων ανάμεσα στα έθνη.

Για τους σκοπούς της εξέτασης αυτής της (σ.σ. ποινικής) διαδικασίας, ζητάμε από Εσάς να μας παρέχετε:

Γνωρίζετε τους διοργανωτές αυτής της τελετής κηδείας;

Έχει ζητηθεί οικονομική βοήθεια ή τεχνική στο Δημαρχείο Σας, από τους διοργανωτές της τελετής της κηδείας;

Έχει παρθεί απόφαση από το Δημαρχείο σας για να καλύψετε τα έξοδα κηδείας και εάν‘’Ναι’’, να μας παραδώσετε αντίγραφο της πρακτικής (σ.σ. προηγούμενο), στην οποία βασιστήκατε σε αυτή την απόφαση;

Ευχαριστώντας σας για την κατανόησή σας, περιμένουμε σε αναμονή μιας όσο δυνατόν επείγουσας απάντηση ςεκ μέρους Σάς!

Ο Διευθύνων της Εισαγγελίας

ARBENPASHO (PASHAJ)

Δείτε το έγγραφο:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Δημοκρατία έδωσε νέα διάσταση στην εκτέλεση του Κ. Κατσίφα.

Ερ. δημοσιογράφου: Πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα από τις «Υπηρεσίες» αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός έδωσε τη διαταγή της εκτέλεσης του Κατσίφα. Ηταν (ακόμα μία) πράξη εκφοβισμού της μειονότητας;

Ε. Θεοχάρους: Σαφώς ήταν προδιαγεγραμμένη, για να μην πω προμελετημένη, η δολοφονία του Κατσίφα, ήδη από τον περασμένο Μάιο. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου ζει μέσα σε καθεστώς τρομοκρατίας και καταπίεσης. Ο Κατσίφας με τη δράση του γινόταν επικίνδυνος. Μιλούσε, αγωνιζόταν, δεν φοβόταν. Επρεπε, λοιπόν, να σωπάσει. Ομως, ο Ράμα δεν κατάφερε να μας τρομάξει. Γιατί ήμασταν όλοι εκεί και σηκώσαμε τη σημαία και τις ιδέες του Κατσίφα μεσούρανα.

Ερ. δημοσιογράφου: H παρουσία σας εκεί εξόργισε το καθεστώς, κηρύσσοντάς σας «ανεπιθύμητη». Διαπιστώσατε την εθνοκάθαρση που εφαρμόζει στη μειονότητα;

Ε. Θεοχάρους: Οντως συντελείται εθνοκάθαρση. Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού σε κάθε προσφερόμενο βήμα, να πάρει μέτρα, να επιβάλει κυρώσεις, να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια. Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει καθετί για να κρατήσει τους Ελληνες στον τόπο τους, χτίζοντας και στελεχώνοντας σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Θα έπρεπε να στηρίξει τις όποιες μικρές επιχειρήσεις των Βορειοηπειρωτών, να δώσει προνομιακό καθεστώς στα προϊόντα τους, να στείλει επισκέπτες στην τουριστική και ιστορική Βόρειο Ηπειρο, να εκπαιδεύσει τα Ελληνόπουλα στα ελληνικά πανεπιστήμια δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι θα επέστρεφαν και θα εργάζονταν στον τόπο τους για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις συνθήκες που διέπουν τις εθνικές μειονότητες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να αναδεικνύει καθημερινά στα πέρατα του κόσμου, στον απανταχού Ελληνισμό, τα μηνύματα που στέλνουν οι θυσίες των νέων παιδιών μας.

Σε ό,τι με αφορά: Καμία διαμαρτυρία από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Ούτε μία ερώτηση γιατί με διώκει το καθεστώς Ράμα. Χειρότεροι από τους μήδους είναι οι μηδίζοντες.

Και το ερώτημα ου θα θέσει για άλλη μία φορά το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είναι το εξής: Που είναι και γιατί κρύβεται ο Α. Τσίπρας; Θα βοηθήσει τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...