Υγεία

Συναγερμός! Τα κόκκινα σημάδια στα χέρια που «μυρίζουν θάνατο»

Το σχολείο μπορεί να είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να μάθουν τα παιδιά σας και να μεγαλώσουν. Δυστυχώς όμως, η ανταλλαγή που κάνουν τα παιδιά μεταξύ τους δεν περιορίζεται στα παιχνίδια και την γνώση, η ανταλλαγή βακτηρίων και ασθενειών είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα σχολεία.

Συχνά, αυτές οι άγνωστες ασθένειες είναι πολύ πιο δύσκολο να αποφευχθούν, αντιθέτως με τις κλασσικές ασθένειες. Αυτό είναι πιθανώς ο μεγαλύτερος φόβος των γονιών.

Μία από τις πιο ανθεκτικές ασθένειες επηρεάζει τα χέρια τα πόδια και το στόμα και μολύνει περίπου 200,000 Αμερικάνους κάθε χρόνο.

Οπότε τι είναι αυτή η ασθένεια; Πως μπορείς να μολυνθείς και το κυριότερο, πώς μπορείς να θεραπευτείς;
Η ασθένεια αυτή είναι πολύ συνηθισμένη και επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί εύκολα να μεταδοθεί από το σάλιο ή το φλέγμα.

Είναι επίσης πολύ συνηθισμένη ανάμεσα στα παιδιά και τους φοιτητές ή όσους έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.

Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι κόκκινα σημάδια στα χέρια, τα πόδια ή το στόμα που προκαλούν φαγούρα. Ενώ τα συμπτώματα του ιού είναι συνήθως μέτρια, μπορεί να υπάρξουν και σοβαρές επιπλοκές, ειδικά σε όσους έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.


Σπάνια, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μολύνσεις του εγκεφάλου όπως μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα. Πιο συχνά, τα παιδιά που δεν καταπολεμούν τα συμπτώματα για μερικές εβδομάδες, μπορεί να χάσουν κάποιο από τα δάχτυλά τους.

Μόλις παρατηρήσετε τα σημάδια, πηγαίνετε αμέσως στον γιατρό σας. Μπορεί να μην μπορούν να σας κάνουν αμέσως καλά, αλλά είναι σημαντικό να μπείτε σε καραντίνα για να μην κολλήσετε και άλλους.

Για να αποφύγετε τον ιό, είναι σημαντικό να φροντίζετε πολύ την υγιεινή σας και να πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που πηγαίνετε στο μπάνιο και πριν ακουμπήσετε φαγητό.

Εάν υποπτεύεστε πως τα παιδιά σας έχουν κολλήσει την ασθένεια αυτή, κρατήστε τα μακρυά από το σχολείο μέχρι να πάρετε την άδεια από τον γιατρό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...