Εσωτερική Ασφάλεια

Συναγερμός στις ΕΔ: Νέο κρούσμα «αλβανικού αετού» - Στα Ελληνοτουρκικά σύνορα βγήκε η φωτογραφία



Σάλος έχει δημιουργηθεί στα social media με την φωτογραφία ενός φαντάρου του Ελληνικού στρατού, όπου σχηματίζει τον λεγόμενο Αλβανικό αετό

Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί σε Αλβανικά ΜΜΕ αλλά και στο Facebook. Όπως αναφέρουν οι Αλβανοί, ο εικονιζόμενος υπηρετεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και έστειλε την εικόνα στα Αλβανικά Media, λόγω της εθνικής εορτής για την απελευθέρωση της Αλβανίας.

Η 28η Νοεμβρίου 1912 είναι γνωστή στην Αλβανία και ως “Ήμερα της Σημαίας” και γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα από όλους τους Αλβανούς ανά την υφήλιο.

Η εικόνα είναι καθαρή και δεν φαίνεται να υπάρχει photoshop. Πρόκειται για μία ενέργεια, που έρχεται να προστεθεί στις τελευταίες προκλήσεις των Αλβανών μετά την δολοφονία Κατσίφα.

Ελπίζουμε να γίνει άμεσα έρευνα και να διελευκανθεί η υπόθεση άμεσα. Δεν πρέπει να επιτρέπονται τέτοιες ενέργειες εντός του ΕΣ.

Δείτε εικόνες:

https://www.facebook.com/joqalbania/posts/10156368717818371:0&width=500

Ποιος είναι ο συμβολισμός του αετού που σχηματίζουν με τα χέρια τους;

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αστικό μύθο της γείτονας χώρας χώρας. Ένας νεαρός περπατούσε κάποτε αμέριμνος όταν πάνω από το κεφάλι του μια σκιά του έκρυψε τον ήλιο. Ο επιβλητικός αετός που πετούσε χαμηλά, κρατούσε στο ράμφος του ένα ψόφιο φίδι το οποίο και πέταξε στη φωλιά του για να παίξει μαζί του το μικρό αετόπουλο και εν συνεχεία χάθηκε στους αιθέρες. Μονάχα που το φίδι δεν ήταν ψόφιο. Ήταν ζωντανό και επικίνδυνο, έτοιμο να δαγκώσει το μικρό πουλί και να το γεμίσει με δηλητήριο του.

Ο νεαρός παρακολούθησε τη σκηνή από μακριά και την κατάλληλη στιγμή με ένα βέλος, σκότωσε το φίδι και έσωσε το αετόπουλο. Στη συνέχεια πήρε το νεογνό μαζί του και πήγε προς το σπίτι του, μέχρι που και πάλι η μεγάλη σκιά του έκρυψε τον ήλιο: «Γιατί πήρες το παιδί μου;» τον ρώτησε ο μεγάλος αετός. «Γιατί το έσωσα και μου ανήκει» απάντησε ο νεαρός. «Δώσε μου το πίσω και θα σου δώσω αετίσια όραση και υπεράνθρωπη δύναμη» του είπε ο αετός. Έτσι κι έγινε. Ο νεαρός, με την καθοδήγηση του αετού εξελίχθηκε σε μεγάλο και τρανό βασιλιά, οι χωρικοί τον αποκαλούσαν «γιο του αετού» και η χώρα που δημιούργησε «γη του αετού».

Ο αετός είναι δικέφαλος γιατί συμβολίζει τον βορρά και τον νότο. Πριν γίνει σύμβολο της αλβανικής σημαίας ήταν οικόσημο των γνωστότερων οικογενειών που κατοικούσαν στην περιοχή, κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα. Οι περισσότεροι ιστορικοί θεωρούν πως κάπως έτσι επέζησε το σύμβολο του αετού μέχρι τις 28 Νοεμβρίου του 1912 και έγινε τότε επισήμως η σημαία του κράτους.

Την ίδια στιγμή, άλλη μία προκλητική φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τα Αλβανικά ΜΜΕ. Κοσοβάροι αστυνομικοί, σχηματίζουν τον Αλβανικό αετό πίσω από Ελληνες αστυνομικούς! Σίγουρα δεν έγινε τυχαία αυτή κίνηση. Στάζουν μίσος οι Αλβανοί ξεκάθαρα κατά των Ελλήνων!

Δείτε εικόνα

https://www.facebook.com/joqalbania/posts/10156369055198371&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ