Κοινωνία

Σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας 6.000 παράνομοι μετανάστες από τα νησιά

Σε ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα θα δοθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 43,7 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων.

Το ποσό θα χορηγηθεί στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Το τελευταίο δεκαήμερο ξεκίνησαν ήδη να λειτουργούν εννιά ξενοδοχεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, Βέροια, Σέρρες και Πόρτο Χέλι, στα οποία έχουν μεταφερθεί ήδη 1.800 αιτούντες άσυλο από τα νησιά.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση αποσκοπεί στην ταχεία δημιουργία θέσεων στέγασης για 6.000 αιτούντες άσυλο κατά τους προσεχείς χειμερινούς μήνες και την αποσυμφόρηση των νησιών. Στους φιλοξενούμενους ο ΔΟΜ θα παρέχει επίσης διερμηνεία, ψυχολογική και νομική υποστήριξη. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...