Ένοπλες Συρράξεις

Σε κατάσταση πολέμου κηρύσσει την Ουκρανία ο Ποροσένκο! - Μόσχα: «Είσαι γκάνγκστερ» - Ηχητικό ντοκουμέντο από την σύρραξη στο Κερτς


Σειρήνες πολέμου στην Ουκρανία. Το Κίεβο σήμερα έστησε μία καλοστημένη προβοκάτσια για να σύρει την Ρωσία στη σύγκρουση. Ήδη ο Ουκρανικός στρατός ξεκίνησε τα αντίποινα, καθώς βομβαρδίζει ανελέητα περιοχές στο Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Ο ουκρανικός στρατός άνοιξε πυρ σε κατοικημένες περιοχές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του RIA Novosti.

Ο ανταποκριτής του RIA Novosti έκανε λόγο για «μαζικά πυρά».

Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό.

Ο αριθμός των επιθέσεων του ουκρανικού στρατού μπορεί να αυξηθεί, λόγω των νέων παραδόσεων πολωνικών όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε, την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Έντουαρτ Μπασουρίν.

Οι Ρώσοι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε μία κίνηση καλής θέλησης επιστρέφουν τα πλοία που κατέλαβαν μετά από ρεσάλτο των Spetsnaz. Η FSB, υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναοίνωσε ότι τα πλοία του πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας που κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς επιστρέφουν στο Μπερντιάνσκ.

Τρία πλοία του πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν φύγει από το ουκρανικό λιμάνι Μπερντιάνσκ και κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς, επιστρέφουν αυτή τη στιγμή στο Μπερντιάνσκ, λέει από την πλευρά της η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Νωρίτερα σήμερα, τα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας διέσχισαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, εισήλθαν σε περιοχή που ήταν προσωρινά κλειστή, εντός των ρωσικών υδάτων, και κατευθύνονταν από τη Μαύρη Θάλασσα προς το στενό του Κερτς, σύμφωνα με την FSB.

Πάντως οι Ουκρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μειώσουν την ένταση.

Πριν από λίγο ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας ζήτησε να κηρυχθεί η Ουκρανία σε κατάσταση πολέμου! Μάλιστα το επιχείρημά του είναι πως η Ρωσία είναι αυτή που προκάλεσε πρώτα!

Τι έγραψε η Μ. Ζαχάροβα:

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αποκάλεσε την πρόκληση με τα ουκρανικά πλοία «γκανγκστερική μέθοδο», σχολιάζοντας την κατάσταση στον πορθμό του Κερτς.

«Έχοντας διαλύσει την Ουκρανία, (ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο) Ποροσένκο και όλη η κλίκα του Μεϊντάν, όπως ο (πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και κυβερνήτης της Οδησσού Μιχαήλ) Σαακασβίλι, θα περιοδεύσουν στον κόσμο με κηρύγματα για τα οφέλη της Δημοκρατίας.

Ήδη αποκατέστησαν την ειρήνη στο Ντονμπάς, και τώρα προχωρούν με τον πορθμό του Κερτς. Γκάνγκστερ. Με μεθόδους γκάνγκστερ: πρώτα πρόκληση, κατόπιν πίεση και μετά κατηγορίες περί επίθεσης», έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.
https://twitter.com/eha_news/status/1066805098121187328?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1066803901402357763?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1066807122002944001?ref_src=twsrc%5Etfw

Ταυτόχρονα τοποθετήθηκε και το ΝΑΤΟ, όπου στην ουσία με μία ανακοίνωση πρόκληση, παίρνει το μέρος της Ουκρανίας!
https://twitter.com/eha_news/status/1066800037399805952?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1066794770335449089?ref_src=twsrc%5Etfw

Την ίδια στιγμή, δημοσιοποιούνται ραδιοεπικοινωνίες ραδιοφωνικές επικοινωνίες Ρώσων στρατιωτικών και Ουκρανών από τη σημερινή σύρραξη στο στενό του Κερτς στην Κριμαία. Πρόκειται και για μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Οι Ουκρανοί αναφέρουν τραυματισμούς και ζητούν ιατρική βοήθεια.

Ακούστε το ηχητικό


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ