Κόσμος

«Πυροβολήστε ο ένας τον άλλον»: Ντουτέρτε προτρέπει το γιο του σε μονομαχία

Παγώνει το αίμα η συμπεριφορά του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε προς τον ίδιο του το γιο. Το 2017 ο πρώην αξιωματικός του ναυτικού και γερουσιαστής της Φιλιππίνων Αντόνιο Τριλάνες κατηγόρησε τον Πάολο Ντουτέρτε ότι συμμετείχε στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ισχυρίστηκε ότι ο γιος του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε συνδεόταν με τις «Τριάδες» (εγκληματικές οργανώσεις της Κινεζικής μαφίας) αναγκάζοντάς τον να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αποφάσισε να διευθετήσει την αντιπαράθεση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του, και πρώην αντιδήμαρχου του δήμου  Νταβάο, και του γερουσιαστή Τριλάνες με το δικό του ιδιόρρυθμο και άκρως γκροτέσκο τρόπο.

«Εσείς και οι Τριλάνες είστε εχθροί, οπότε όταν συναντηθείτε στο Κογκρέσο, μπορείτε να πυροβολήσετε ο ένας τον άλλο» προέτρεψε το γιο του ο πρόεδρος των Φιλιππίνων. «Αν πεθάνεις, θα σε θάψω, έτσι είναι τα πράγματα» ανέφερε δε.

Είπε επίσης ότι ο Πάολο θα μπορούσε να πάρει την εκδίκησή του κατά τη διάρκεια των εκλογών, χωρίς να διευκρινίσει πώς, ωστόσο ο Τριλάνες διανύει την τρίτη και τελευταία θητεία του ως γερουσιαστής.

Ο Πάολο Ντουτέρτε ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητά του για το Κογκρέσο στην 1η Περιφέρεια του Νταβάο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων, ο γιος του αποφάσισε να είναι υποψήφιος γερουσιαστής «γιατί ντροπιάστηκε από τον Τριλάνες».

Το 2017, ο Τριλάνες κατηγόρησε τον γιο του προέδρου των Φιλιππίνων ότι συνεργάζεται με τις «Τριάδες» φέρνοντας στη χώρα μεθαμφεταμίνη αξίας περίπου 6,4 δισεκατομμυρίων πέσος (125 εκατομμύρια δολάρια). Ο Πάολο Ντουτέρτε αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, ενώ ο πατέρας του φέρεται να δήλωσε ότι είχε είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να σκοτώσει τον μεγαλύτερο γιο του αν οι ισχυρισμοί περί διακίνησης ναρκωτικών αποδειχθούν…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...