Τεχνολογία

Ο υπολογιστής σου φωνάζει SOS; Καθάρισε με αυτό το μυστικό την επιφάνεια εργασίας και θα απογειωθεί

Εάν ο γρήγορος υπολογιστής σας έχει αρχίσει να επιβραδυνθεί αισθητά, ρίξτε μια προσεκτική ματιά στην επιφάνεια εργασίας σας. Είναι γεμάτη με εικονίδια, στιγμιότυπα οθόνης και αρχεία. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία παίρνει μνήμη όπου ο υπολογιστής σας θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει καλύτερα σε άλλες εργασίες.

Για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας, καθαρίστε την επιφάνεια εργασίας των Windows.

Πόσα αρχεία υπάρχουν στην επιφάνεια εργασίας σας;

Κάθε φορά που ξεκινούν τα Windows, η λειτουργική μνήμη χρησιμοποιείται για την εμφάνιση όλων των αρχείων στην επιφάνεια εργασίας και για τον εντοπισμό της θέσης όλων των αρχείων με συντομεύσεις.

Εάν υπάρχουν δεκάδες αρχεία που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας σας, χρησιμοποιούν πολύ λειτουργική μνήμη, ουσιαστικά χωρίς σκοπό ή κανένα όφελος.

Με λιγότερη διαθέσιμη μνήμη, ο υπολογιστής λειτουργεί πιο αργά, επειδή πρέπει να ανταλλάξει πληροφορίες από τη μνήμη λειτουργίας στον σκληρό δίσκο. Κάνει αυτή τη διαδικασία που ονομάζεται paging μνήμης - για να κρατήσει όλα όσα θέλει ο χρήστης να τρέξει ταυτόχρονα.

Καθαρίστε την επιφάνεια εργασίας σας

Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε τα έγγραφά σας στο φάκελο "Τα έγγραφά μου" (My Documents) και στα άλλα αρχεία όπου ανήκουν, οπουδήποτε αλλού εκτός από την επιφάνεια εργασίας.
Αν έχετε πολλά αρχεία, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ξεχωριστούς φακέλους και να τα επισημάνετε ανάλογα. Δημιουργήστε συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας μόνο για τους φακέλους ή τα αρχεία που χρησιμοποιείτε συχνά.
Η απλοποίηση των περιεχομένων της επιφάνειας εργασίας απελευθερώνει τη λειτουργική μνήμη, μειώνει τον χρόνο και τη συχνότητα που χρησιμοποιεί ο σκληρός δίσκος και βελτιώνει την απόκριση του υπολογιστή σας στα προγράμματα που ανοίγετε και στα πράγματα που κάνετε.
Η απλή αυτή πράξη καθαρισμού της επιφάνειας εργασίας καθιστά τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο .

Πώς να το κρατήσετε καθαρό

Όσα περισσότερα αρχεία ή εικονίδια έχετε στην επιφάνειας εργασίας σας τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για να ξεκινήσει ο υπολογιστής σας.

Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να "παρκάρετε" λιγότερα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας σας. Άλλα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε περιλαμβάνουν:

• Διαγράψτε τις συντομεύσεις, τα στιγμιότυπα οθόνης ή τα αρχεία που δεν χρησιμοποιείτε πλέον.
• Συγκεντρώστε όλα τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να διατηρήσετε στην επιφάνεια εργασίας και τοποθετήστε τα σε ένα μόνο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας.
• Απόκρυψη όλων των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας κάνοντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και από-επιλέξτε το Εμφάνιση εικονιδίων επιφάνειας εργασίας στο μενού περιβάλλοντος. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να τα εμφανίσετε ξανά.
• Χρησιμοποιήστε το μενού Έναρξη στα Windows 8 και 10 ως χώρο στάθμευσης για συντομεύσεις εφαρμογών. Κολλήστε οποιαδήποτε εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας σας στο μενού Έναρξη κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Pin to Start . Ίσως χρειαστεί να οργανώσετε το μενού Start σε ομάδες για να διατηρήσετε τα πάντα καθαρά και προσβάσιμα.
• Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα των Windows συνοδεύονται από έναν οδηγό εκκαθάρισης επιφάνειας εργασίας. Οι άνθρωποι το αγαπούν ή το μισούν, αλλά αξίζει τον έλεγχο.
• Προγραμματίστε έναν εβδομαδιαίο ή μηνιαίο καθαρισμό για να διαχειριστείτε τυχόν "αδέσποτα" αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνεια εργασίας σας από την τελευταία εκκαθάριση.
Πριν το καταλάβετε, η αποθήκευσή των αρχείων στην επιφάνεια εργασίας σας θα είναι παρελθόν και ο υπολογιστής σας θα τρέχει όπως έκανε όταν ήταν καινούριος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...