Κοινωνία

Μήνυμα προς Αθηναίους: Αγοράστε Θεσσαλονίκη όσο προλαβαίνετε

Το μήνυμα ότι «τώρα είναι η ώρα» για εμπλοκή στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης κομίζει στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Ο κ. Πέγκας θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τον αντίκτυπο των πολιτικών της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στις τιμές των ακινήτων της πόλης στο 19ο Συνέδριο Prodexpo, που αφορά το real estate και πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θα παρουσιάσει στοιχεία που καταδεικνύουν τη ραγδαία άνοδο του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, όπως τον αριθμό των διανυκτερεύσεων (3,5 εκατ. το 2017 από 850.000 το 2010), τον αριθμό των ξενοδοχείων (85 από 60 και 9.500 κλίνες  από 6.500 το 2010) και τον αριθμό των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (4 εκατ. το 2017 έναντι 2,3 εκατ. το 2010). Παράλληλα, θα αναφερθεί στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της πόλης, με τη δημιουργία του νέου τέρμιναλ, στην ενίσχυση του ρόλου του λιμανιού μετά την αποκρατικοποίηση και στην εξέλιξη του έργου του μετρό.

Ο κ. Πέγκας θα επισημάνει ακόμη και τη σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία τόσο στην αγορά ακινήτων (ανάπλαση Στοάς Μοδιάνο, αγορά ακινήτων από Έλληνες και ξένους με σκοπό την ανακαίνιση και τη δημιουργία boutique ξενοδοχείων) όσο και στην περαιτέρω προώθηση της πλούσιας γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης (κυρίως με τη συμμετοχή στη δράση Food Festival που πραγματοποιείται με επιτυχία υπό την αιγίδα του δήμου).

Ως κορυφαίο έργο στον τομέα του real estate στη Θεσσαλονίκη, θα χαρακτηρίσει την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ένα έργο 23 εκατ. ευρώ που, όπως λέει ο κ. Πέγκας, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της υποβαθμισμένης περιοχής πέριξ του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει επίσης τις δράσεις του δήμου για την εξωστρέφεια της πόλης, όπως η Διπλωματία των Πόλεων, το «Study in Thessaloniki», το «Innovation Friendly», τις δράσεις της θερμοκοιτίδας «OK!Thess», το «Move 2 Thessaloniki», τη διείσδυση σε διεθνή ΜΜΕ με 99% θετικές αναφορές, και τη συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα React για τη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα.

«Με τις ενέργειες του δήμου τα τελευταία χρόνια και τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες – τόσο τοπικές όσο και διεθνείς – η Θεσσαλονίκη έχει αναβαθμιστεί, κάτι που φαίνεται και από την άνοδο στις τιμές των ακινήτων. Υπάρχουν πολλές προοπτικές και δυνατότητες για την ανάπτυξη του real estate στην πόλη τόσο σε επίπεδο οικιακής και επαγγελματικής στέγης όσο και σε επίπεδο τουριστικής. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι τώρα είναι η ώρα για νέες επενδύσεις», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Πέγκας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...