Βόρεια Ήπειρος

Ευθείες απειλές από τα Τίρανα: «Ας γνωρίζει η Ελλάδα ότι ετοιμαζόμαστε για πόλεμο» - Απειλούνται οι Βορειοηπειρώτες - Αφωνία από την Αθήνα

Με πόλεμο απειλούν τα Τίρανα, μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ του καθεστώτος Ράμα. Αλβανικό δημοσίευμα προειδοποιεί τις ελληνικές δυνάμεις ότι ο αλβανικός στρατός πραγματοποιεί μεγάλες ετοιμασίες για πόλεμο.

Ωστόσο, το σενάριο ενός πραγματικού πολέμου μεταξύ Αλβανίας-Ελλάδας απέχει από την πραγματικότητα, καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αλβανικός στρατός είναι για γέλια. Αυτοί που κινδυνεύουν πραγματικά είναι οι Βορειοηπειρώτες, τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει μόνους.

Η ελληνική μειονότητα βρίσκεται υπό συνεχή πίεση από τους αλβανούς, κατάσταση η οποία κλιμακώθηκε μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα από μέλη της αλβανικής ειδικής δύναμης RENEA.

Στις απειλές των Τιράνων το Μαξίμου δεν φαίνεται να αντιδρά, ωστόσο είναι βέβαιο πως το Πεντάγωνο έχει προετοιμαστεί για κάθε πιθανότητα και αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής. Είναι απαραίτητο πλέον να συσταθεί και ένα σχέδιο προστασίας της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Σε μια εποχή, που ένα μέρος του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε πόλεμο σε κάθε πιθανή επίθεση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Τις τελευταίες ημέρες, 700 στρατιώτες από όλες τις δυνάμεις και τις διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετείχαν στην άσκηση «Καστριώτης – 2018». Σε αυτήν την άσκηση δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες επικοινωνίας και συντονισμού από απόσταση σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων.

«Η άσκηση του Γενικού Επιτελείου και των δευτερευόντων δομών του, χρησιμεύουν για τον σχεδιασμό των κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και την εναρμόνιση των τυποποιημένων διαδικασιών σύμφωνα με εκείνες που ισχύουν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο συνταγματάρχης Πετρίτ Τσούνι, επικεφαλής του προσωπικού της πολυεθνικής ενωμένης ομάδας εργασίας.

Τα διδάγματα από προηγούμενες ασκήσεις υλοποιήθηκαν σε σενάρια και στόχους εκπαίδευσης. Ο αρχηγός του προσωπικού πραγματοποίησε συχνές επαφές με τους επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετείχαν σε αυτήν την άσκηση, μέσω άμεσων συνδέσεων.

Εν τω μεταξύ το Κέντρο Επιχειρήσεων αντέδρασε σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα.

Η άσκηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πληροφοριών και Συστημάτων Επικοινωνιών, διήρκεσε δύο ημέρες και εξετάσθηκε η ετοιμότητα των δυνάμεων, καθώς και τα εξαρτήματα και συστήματα της επικοινωνίας.

Επιπλέον, ο αλβανικός στρατός έχει προγραμματίσει και άλλες ασκήσεις με άλλες στρατιωτικές δυνάμεις βάσει των προτύπων του ΝΑΤΟ και υπό την αιγίδα των εκπροσώπων των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από περίπου 10 ημέρες, τα Τίρανα προχώρησαν σε ένα ακόμα πολεμικό μανιφέστο κατά της Ελλάδας, με τον ισχυρισμό ότι «θα ισοπεδώσουν τις ελληνικές δυνάμεις», προκαλώντας γέλια στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Ο αλβανικός στρατός βρίσκεται υπό κατάρρευση, με ελάχιστο προσωπικό και παλιό εξοπλισμός γεγονός που μετατρέπει τις δηλώσεις αυτές σε γελοίες απειλές, δημιουργώντας γέλια στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Ωστόσο, μια σημαντική απειλή κρύβεται πίσω από τις αλβανικές ειδικές δύναμεις που δύνανται να δράσουν στη Βόρειο Ήπειρο κατά της ελληνικής μειονότητας. Σε μια περίοδο που η πίεση κατά των Ελλήνων και Χριστιανών της περιοχής είναι ήδη ασφυκτική, η ένταση ενδέχεται να κλιμακωθεί και να θρηνήσουμε επιπλέον νεκρούς.

Είναι απαραίτητο η ελληνική ηγεσία να λάβει τα μέτρα της για την προστασία της Βορείου Ηπείρου.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από τον ελληνικό στρατό.

Ωστόσο, παρά την πολεμική ρητορική από τα Τίρανα, είναι βέβαιο πως δεν θα κλιμακωθεί σε αυτό το βαθμό η κατάσταση, λόγω της στρατιωτικής ισχύος της χώρας μας. Ο πραγματικός κίνδυνος αφορά την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου η οποία καταπιέζεται και για την οποία η ελληνική πολιτική ηγεσία αδιαφορεί.

Δείτε βίντεο από την άσκηση-«απειλή»:

https://www.youtube.com/watch?v=McPQJ82WxPo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...