Αυτοδιοίκηση

Δήμος Αθηναίων: Τον υφυπουργό εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Μπακογιάννη

Στο πρόσωπο του νεαρού υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, φαίνεται πως καταλήγει- σύμφωνα με πληροφορίες- ο ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ανακοίνωσε την Δευτέρα την υποψηφιότητά του, διαθέτοντας τη στήριξη της ΝΔ.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος- ως Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου (ο ίδιος, άλλωστε, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εάν υπήρχε, κάτι που προφανώς υπήρξε μέρος της συμφωνίας του με το ΚΙΝΑΛ).

Επίσης, δεν φαίνεται να προχωρούν προτάσεις που υπήρχαν για στήριξη τυχόν υποψηφιότητας του Λευτέρη Παπαγιαννάκη της ΔΗΜΑΡ, ενώ απορρίπτονται και οι προτάσεις για στήριξη της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Ταυτόχρονα, το Μαξίμου δεν φαίνεται διατεθειμένο να ρίξει στη μάχη για το δήμο Αθηναίων κορυφαίους υπουργούς, όπως τον Αλέξη Χαρίτση και την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς η περίπτωση τριπλών εκλογών τον Μάιο είναι πολύ πιθανή και ο Αλ. Τσίπρας δεν θα ήθελε ένα τέτοιο στέλεχος του εκτός της νέας Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Την ίδια ώρα, στελέχη της Α΄ Αθηνών – μεταξύ αυτών και ο Νίκος Φίλης- θα ήθελαν ως υποψήφιο τον καθηγητή Νίκο Μπελαβίλα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Ανάπλασης Αθήνα ΑΕ», αλλά ωστόσο έχει αρνηθεί ο ίδιος ο κ. Μπελαβίλας.

Στο τραπέζι εξακολουθεί να είναι το όνομα της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία όμως βλέπει και προς την ευρωβουλή.

Επομένως, ο Νάσος Ηλιόπουλος, αυτή τη στιγμή, μετατρέπεται σε φαβορί για υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων.

Εκτιμάται ότι μπορεί να είναι πολύ καλός αντίπαλος για τον Κώστα Μπακογιάννη και για τη σύγκρουση μαζί του σε πολιτικό επίπεδο, αν και οι επιδόσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις περασμένες εκλογές, το 2014, έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...