Πολιτική

Βορίδης για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας: Δεν θα μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα δημόσια - (Βίντεο)

Τις πραγματικές διαστάσεις του διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας έθεσε ο Μάκης Βορίδης. Συζητήσεις προκάλεσαν οι τηλεοπτικές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ περί της συνταγματικής αναθεώρησης και ειδικότερα την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

«Σ' αυτήν την περίπτωση» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «η εικόνα του Χριστού δεν θα υπάρχει ούτε στα σχολεία ούτε στα δικαστήρια».

Ο κ. Βορίδης εν συνεχεία ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα περί θρησκευτικής ουδετερότητας «δεν θα μπορούμε να γιορτάζουμε σε δημόσιους χώρους τα Χριστούγεννα, δεν θα μπορούμε να βάζουμε καν φάτνες».

Με ανάρτηση του στο twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντά στον βουλευτή της ΝΔ.

«Διαβεβαιώνω τον Μάκη Βορίδη ότι στη Γερμανία, όπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους και την επαινεί και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τα Χριστούγεννα εορτάζονται κανονικά! Τα fake news των ακροδεξιών, είναι πολύ χοντροκομμένα και προκαλούν θυμηδία!» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

https://www.youtube.com/watch?v=QednXzSIp6A

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...