Κυβέρνηση

Αμανατίδης: Η εκκλησιαστική περιουσία θυσία για το καλό όλων! - Καλύπτουν τις τρύπες από τις ρεμούλες με τα λεφτά της εκκλησίας και περηφανεύονται (Βίντεο)

Προκαλούν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών. Μια απλή διαδικασία για τη δήλωση της ανεξιθρησκείας ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας. Ξεχνά όμως πως βασικό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας είναι το θρήσκευμά της «Ιστορική» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τη συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, η οποία –όπως είπε – είναι αποτέλεσμα μιας μακράς συνεργασίας.

«Είναι μια ιστορική συμφωνία που θα πάρει τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης, όπου θα ρυθμιστούν και άλλες αναγκαίες λεπτομέρειες» δήλωσε στην ΕΡΤ3, προσθέτοντας ότι «τίποτε δεν έγινε μονομερώς». Όπως επισήμανε, «γίνεται εξορθολογισμός των διακριτών ρόλων Εκκλησίας – κράτους, κατοχυρώνεται η αυτοτέλεια της Εκκλησίας και αξιοποιείται η εκκλησιαστική περιουσία για το καλό όλων».

«Μιλούσαν για πόλεμο Εκκλησίας-κυβέρνησης, για εντεινόμενη αντίθεση, κι όλα αυτά αποδείχτηκαν αβάσιμα» σχολίασε ο υφυπουργός, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημείωσε ακόμη ότι «η συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων» και πρόσθεσε ότι «η Ν.Δ. βρίσκεται σε δύσκολη θέση όταν εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως για θέματα που έχουν λυθεί ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία».

https://www.youtube.com/watch?v=6ujkwxWtZho&fbclid=IwAR0Icvasa8ZNUknOJ7u2V0teHGnQ2kKIp20L456m-0GmLk-PBrLcCZGKHU4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...