Ελληνοτουρκικά

Αλλάζουν επίπεδο οι τουρκικές προκλήσεις: «Ομάδες Θαλάσσιας Ασφάλειας» στήνει η Άγκυρα - Σχέδιο παρέμβασης στις γεωτρήσεις και τα νησιά του Αιγαίου

Επικίνδυνα οθωμανικά σχέδια ετοιμάζει το τουρκικό γενικό επιτελείο με την σύσταση «ομάδων προστασίας» των γεωτρήσεων σε καίρια σημεία σε Αιγαίο-Μ.Θάλασσα και Α.Μεσόγειο.

Αυτό αναφέρει ο τουρκικός τύπος σήμερα επισημαίνοντας ότι το πρώτο πεδίο δραστηριότητας αυτών των ειδικών πολυσύνθετων δυνάμεων θα είναι η Κωνσταντινούπολη και τα Στενά του Δαρδανελλίων.  

Οι τουρκικές ομάδες όμως θα τοποθετηθούν στη συνέχεια στις ακτές της Μικράς Ασίας!!

Εδώ τίθεται το ερώτημα για ποιόν ακριβώς λόγο θα υπάρχουν άκρως ετοιμοπόλεμες τουρκικές δυνάμεις SAT-SAS με ειδικά σκάφη, ελικόπτερα κά, απέναντι από τα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής, αφού εκεί δεν θα διέρχονται αγωγοί ενώ δεν υπάρχουν σημεία εξορύξεων;

Ή μήπως όμως υπάρχουν σχέδια για εξόρυξη σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα κοντά στα Ίμια και απλά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί;

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική στρατιωτική ηγεσία έχει τα «μάτια της ανοικτά» και παρακολουθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες όλες αυτές τις ύποπτες τουρκικές κινήσεις που έχουν στόχο άλλα σχέδια, όπως για παράδειγμα ελληνικές μικρονήσους ή βραχονησίδες.

Με πρόσχημα την φύλαξη γεωτρήσεων η Άγκυρα θα απλώσει στο Αιγαίο δεκάδες ετοιμοπόλεμες δυνάμεις, οι οποίες θα απειλούν σίγουρα ελληνικό νησιωτικό έδαφος.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι διεκδικούν 150 νησιά και νησίδες, για τις οποίες όπως αναφέρει ο γειτονικός τύπος και Τούρκοι αξιωματούχοι δεν υπάρχει διμερής συμφωνία με την Ελλάδα.           

Η αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξάνει τις γραμμές ενέργειας στην Τουρκία και καθιερώνει μια ειδική δύναμη για να προστατεύσει τις πλατφόρμες πετρελαίου και πλοία, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

Το άρθρο επικαλείται μάλιστα τους αγωγούς Turk Stream, Trans-Anatolian (TANAP), καθώς και τις έρευνες των σεισμογραφικών πλοίων Oruc Reis και Barbaros Hayrettin pasa και την δράση του  πλωτού γεωτρύπανου Fatih που υλοποιεί την πρώτη γεώτρηση στο πεδίο Αλάνια στη Μερσίνα.

Οι «Ομάδες Θαλάσσιας Ασφάλειας» (DGT), αναμένεται να λειτουργήσουν πλήρως έως το 2023 και αποτελούν ένα από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Οι δυνάμεις αυτές θα προστατεύουν: Γραμμές μεταφοράς ενέργειας, πλατφόρμες φυσικού αερίου και πετρελαίου σε Αιγαίο, Μ.Θάλασσα και Α.Μεσόγειο, καθώς και στρατηγικά σημαντικές εγκαταστάσεις αποτρέποντας πιθανές επιθέσεις.

Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με Τούρκους έχουμε «λάβει ήδη τα μέτρα μας», διότι οι «γείτονες» πάντα άλλα εννοούν και άλλα πράττουν.

Επισημαίνουμε με παλαιότερο άρθρο μας ότι αναμένουμε εξελίξεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ μετά και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με την γεώτρηση της EXXON, αλλά και την εμφάνιση τουρκικών χαρτών που σκιαγραφούν τα τουρκικά συμφέροντα στο Αιγαίο.

Μέσα σε αυτό ασφυκτικό πλαίσιο οι Τούρκοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν ατύχημα στο Αιγαίο.

Η τουρκική υποβρύχια δύναμη κρούσης SAT (αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ) εκπαιδεύεται εντατικά εδώ και μήνες εκτελώντας αποστολές εξουδετέρωσης παράκτιων στόχων, σαμποτάζ, εξουδετέρωση προσωπικού μονάδος επιφανείας, κτλπ.

Όλα αυτά όμως μας προειδοποιούν για σενάρια τα οποία δοκιμάζει ο τουρκικός στρατός, ενώ η Άγκυρα μας απειλεί πλέον ξεκάθαρα ακόμα και με «στρατιωτική δράση». Μια δράση η οποία  θα εμπεριέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού και του συνδυασμού κινήσεων του τουρκικού ναυτικού και των ειδικών δυνάμεων. Σκοπός τους πιθανότατα η κατάληψη ελληνικής μικρονήσου ή βραχονησίδας (από την λίστα των 150 νησιών που αμφισβητούν την κυριότητα).

Ταυτόχρονα όμως έρχεται και μία σημαντική αλλαγή που θα αλλάξει τα δεδομένα από την Ελληνική πλευρά.

Ολοένα και στενότερη εκπαίδευση ειδικών επιχειρήσεων, ανάμεσα στις κατ’ εξοχήν μονάδες αυτού του αντικειμένου, με τις μονάδες της 13ης ΔΕΕ, έχει βάλει ως στόχο η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ήδη υπάρχουν δυο παραδείγματα, όπως η πολύ πρόσφατη άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Ωρίων 2018 αλλά και η προγενέστερη Thracian Sword που διεξήχθη σε Βουλγαρικό έδαφος. Τα κοινά χαρακτηριστικά και των δυο ήταν πως εκτός από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, τη Ζ´ ΜΑΚ, τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, την 31η Μοίρα Ειδικών επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης, στις ομάδες ειδικών επιχειρήσεων, τοποθετήθηκαν και στελέχη από τα Ειδικά Τάγματα Εθνοφυλακής των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η Τουρκία προετοιμάζεται εδώ και καιρό για να «οριοθετήσει» παράνομα φυσικά σε αντίθεση με κάθε έννοια διεθνούς δικαίου τις περιοχές που θεωρεί αυθαίρετα η ίδια στο Αιγαίο ότι τις ανήκουν.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν το «αντίδοτο» σε αυτό το λίαν επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας με τις συνεχείς ασκήσεις.

Για αυτό ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν στενή εκπαίδευση ειδικών επιχειρήσεων, με τις μονάδες της Διακλαδικής Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

https://youtu.be/bw1TEzLdv48?t=14

https://youtu.be/DbZQNS8gfFA?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...