Βόρεια Ήπειρος

Αδελφή Κωνσταντίνου Κατσίφα: Δεν μας δίνουν τη σορό του - Οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους (βίντεο)


Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας βρισκόταν στο στόχαστρο των αλβανικών αρχών, ίσως και μήνες ακόμα, σύμφωνα με την αδερφή του Ερμιόνη. Όπως είπε, ο θάνατος του αδερφού της ήταν προσχεδιασμένος.

Πέντε μέρες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός, στο χωριό Βουλιαράτες, από τα πυρά Αλβανών κομάντος. Η οικογένειά του περιμένει ακόμη να της παραδοθεί η σορός του προκειμένου να τον θάψει.

Είναι άγνωστο ακόμα πότε να γίνει η κηδεία του 35χρονου. Ίσως γίνει στο τέλος της εβδομάδας, ίσως το Σαββατοκύριακο ή ακόμα και την άλλη εβδομάδα είπε η αδερφή του Ερμιόνη Κατσίφα μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (01.11.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1. Κατήγγειλε πως οι αλβανικές αρχές δεν ενημερώνουν την οικογένεια και πως γνωρίζουν «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση».

«Θέλουμε να αποχαιρετίσουμε το νεκρό μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο καιρό, τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση, που μπορεί να είναι και εσκεμμένη. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει. Οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;», είπε.

«Ήταν ήρωας, λιοντάρι, πανέξυπνος, πολυμήχανος» είπε για τον αδερφό της, αποκαλύπτοντας πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγαινε συχνά στο Άγιο Όρος και σχεδίαζε να πάει ξανά το επόμενο διάστημα. Την περασμένη Κυριακή, είπε η Ερμιόνη Κατσίφα, ο αδερφός της ήταν «ήρεμος και χαλαρός». Επανέλαβε ότι δεν θα έκανε κάτι χωρίς αφορμή.

«Τον παρακολουθούσαν»
Η Ερμιόνη Κατσίφα επιβεβαίωσε πληροφορίες πως πριν από μερικές μέρες, αστυνομικοί είχαν προειδοποιήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να μην τοποθετήσει τη σημαία όπως έκανε πάντα, σε ύψωμα κοντά στο χωριό. «Είναι αλήθεια, ήταν στοχοποίηση. Μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες; Σίγουρα αυτές τις μέρες», τόνισε. Έκρινε δε ότι ο θάνατος του αδερφού της ήταν προσχεδιασμένος.

«Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτή η εκτέλεση; Γιατί τους ξαμόλησαν αυτούς; Δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία;» δήλωσε εξοργισμένη.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην έφοδο που έκαναν οι Αλβανοί κομάντος στο σπίτι της οικογένειας, όπου όπως έχει αναφέρει η οικογένεια ξανά, χτύπησαν και απείλησαν τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως τόνισε η Ερμιόνη Κατσίφα, οι κομάντος απαίτησαν από τη μητέρα της να μιλήσει αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει τη γλώσσα.

«Τι είναι εδώ, Ελλάδα;», της είπαν, σύμφωνα με την Ερμιόνη Κατσίφα. «Ήταν πολύ προκλητικοί», τόνισε.

Νέο διάβημα στην Ελληνίδα πρέσβη
Το βράδυ της Τετάρτης, η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουρανή, κλήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Αφορμή τα όσα έγιναν στην Αθήνα μετά το αιματηρό περιστατικό της Κυριακής στου Βουλιαράτες.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ εγκάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη για τον… συναγερμό για βόμβα κοντά στην αλβανική πρεσβεία, για την εμπρηστική επίθεση σε επιχείρηση στο κέντρο, για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρεσβεία και το προξενείο και για το κάψιμο αλβανικής σημαίας σε μια από τις συγκεντρώσεις,

Σύμφωνα με το himara.gr, αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ζητήθηκε από την πρέσβη να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές αρχές να καταδικάσουν αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η προστασία των Αλβανών που μένουν στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...