ΗΠΑ

Έλληνας ομογενής κατηγορείται ότι σκότωσε τον διασημότερο γκάνγκστερ της Βοστώνης

Ενας ομογενής, εκτελεστής της μαφίας σύμφωνα με ΜΜΕ, ο Φώτιος -Φρέντι- Γκίας (Fotios «Freddy» Geas) φέρεται ως ύποπτος για συμμετοχή στον φόνο του αρχηγού του εγκλήματος της Βοστώνης, James «Whitey» Bulger στην φυλακή.

Ο 51χρονος Γκίας, όπως ανέφερε η Boston Globe, είναι ο πλέον ύποπτος επειδή είναι γνωστός για την αντιπάθεια που τρέφει για τα λεγόμενα «καρφιά», δηλαδή τους καταδότες στις Αρχές. Ως γνωστόν ο Μπούλτζερ, που βρέθηκε νεκρός την Τρίτη, ενώ τελούσε υπό κράτηση, διετέλεσε παρά την δράση του στην παρανομία και πληροφοριοδότης του FBI.

Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος διεξάγεται έρευνα για το ποιοι συνδέονται στην φονική επίθεση στον Μπούλτζερ, ο οποίος χτυπήθηκε με μία κλειδαριά, τυλιγμένη σε κάλτσα και τα μάτια του ήταν μερικώς βγαλμένα.

Ο Φώτιος Γκίας ο οποίος εκτίει ισόβια στη φυλακή Χάζελτον της Δυτικής Βιρτζίνια καθότι καταδικάστηκε το 2003 για τον φόνο του αρχηγού της μαφίας «Big Al’ Bruno», δεν συνεργάζεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τις Αρχές.

Σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα «Boston Globe», ο Φώτιος Γκίας, αλλά και ο αδελφός του Τάι (Ty), 46 ετών, ήταν σεσημασμένοι εγκληματίες από την πόλη το West Springfield, οι οποίοι ήταν ο φόβος και ο τρόμος στη Δυτική Μασαχουσέτη.

Από έφηβοι ακόμα είχαν μπλεξίματα με τον νόμο. Οταν ο Τάι Γκίας ήταν 17 ετών, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για πυροβολισμούς με τουφέκι στον αέρα στη διάρκεια σχολικού αγώνα χόκεϊ.

Το ίδιο και ο Φώτιος Γκίας, ο οποίος επέδειξε βίαιη συμπεριφορά προς όσους είχαν συνεργασία με τις Αρχές και όσοι κακοποιούσαν ή φόνευαν γυναίκες και τελικά δήλωσε ένοχος ότι απείλησε να σκοτώσει έναν μάρτυρα που επρόκειτο να καταθέσει ενάντια στον αδερφό του Τάι.

Τα δύο αδέρφια Γκία ήταν πολύ γνωστά στις τοπικές Αρχές ως «δύναμη κρούσης», που είχε προσλάβει η μαφία και ειδικότερα ο αρχηγός, Αντονι Αριλότα (Anthony Arillotta).

Επειδή ήταν ελληνικής καταγωγής δεν μπορούσαν να είναι «πλήρη» μέλη της μαφίας, αλλά είχαν την «επίσημη έγκριση» για τη δράση τους, σύμφωνα με την Πολιτειακή Αστυνομία του Springfield.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Ted McDonough, δήλωσε στην «Boston Globe» πως «κανείς δεν έμπλεκε μαζί τους και ειδικά με τον Φώτιο», επειδή ήταν αδίστακτοι και ικανοί για όλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...