Κόσμος

Ωμή πολεμική απειλή Τουρκίας προς Ελλάδα-Κύπρο: «Θα λιώσουμε τα κεφάλια των πειρατών - «Μην παίζετε μαζί μας, θα το πληρώσετε»

Tην σκυτάλη από τους Ρ. Τ. Ερντογάν και Χ. Ακάρ πήρε ο Μπαχτσελί. Ο γνωστός ανθέλληνας, που στάζει μίσος για την Ελλάδα και την Κύπρο μας, εκτόξευσε απειλές που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κων/πολη, ο Μπαχτσελί ανέφερε ότι, «στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν εξελίξεις που δοκιμάζουν τα όρια και την υπομονή μας. Όσοι θελήσουν να απεμπολήσουν τα δικαιώματα των Τ/Κ και της Τουρκίας πάνω στις φυσικές πηγές ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου και να παίξουν με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να γνωρίζουν καλά ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», τόνισε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Δήλωσε εμφαντικά ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και ότι ‘θα τρίξει τα δόντια’ σε όποιον το επιχειρήσει, ‘επιστρατεύοντας’ ακόμη και την ιστορία για να πείσει για την ισχύ των προειδοποιήσεών του.

«Όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα ή περιμένουν να υπαναχωρήσουμε από τα νόμιμα και ιστορικά δικαιώματά μας, αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. Οι προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο δεν πτοούν την Τουρκία. Δεν είναι δυνατόν να μην τρίξουμε τα δόντια μας απέναντι σε μία γλώσσα που στόχο έχει να απειλήσει τα νόμιμα δικαιώματά μας. Βγάζοντας απέξω την Τουρκία από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο καμία κυριαρχία δεν μπορεί να εδραιωθεί. Αυτό ούτε η ιστορία ούτε το τουρκικό έθνος το επέτρεψε ποτέ ούτε θα το επιτρέψει».

Ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία υποστήριξε ακόμη ότι «η Μεσόγειος ήταν κάποτε τουρκική λίμνη. Κι αυτό δεν το ξεχνάμε. Μη δοκιμάζουν άδικα την υπομονή μας», ενώ χαρακτήρισε ‘πειρατές’ όσους επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας να τους λιώσει τα κεφάλια…

«Το τουρκικό έθνος βγάζοντας τους νέους Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασάδες θα λιώσει τα κεφάλια των πειρατών, δείχνοντας την ισχυρή ακόμη βούλησή του. Αναμένουμε το γεωτρύπανό μας ο ‘Πορθητής’ και το ‘Μπαρμπαρός’ με την προστασία του πολεμικού μας ναυτικού να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές δικαιοδοσίας μας μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για υποχθόνια παιχνίδια εις βάρος της Τουρκίας από ξένες δυνάμεις, που θέλουν να ενισχύσουν την τακτική των Ε/Κ για μία Κύπρο χωρίς Τούρκους.

«Εδώ και καιρό προσπαθούν με υποχθόνια παιχνίδια παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις να ανακόψουν το δρόμο της Τουρκίας. Προσπαθούν να υπονομεύσουν την ελευθερία των Τούρκων στην Κύπρο με καινούριες και επικίνδυνες τακτικές. Ασκούνται διεθνείς πιέσεις που λειτουργούν υπέρ των ε/κ θέσεων για μία Κύπρο χωρίς Τούρκους», τόνισε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ