Αρχείο

Τραβάνε το σχοινί τα Τίρανα: «Αντίποινα για τον Κατσίφα η συμπλοκή στα σύνορα» - Νεκρό αστυνομικό ήθελαν οι Αλβανοί έμποροι - Μαρτυρία-σοκ

Τραβάνε το σχοινί οι Αλβανοί και κατηγορούν τους Έλληνες αστυνομικούς για αντίποινα της δολοφονίας Κατσίφα στο χθεσινό περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών με Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών.

Αλβανικά ΜΜΕ, με καθοδήγηση των Τιράνων προφανώς, έχουν προχωρήσει σε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν την συμπλοκή Ελλήνων αστυνομικών με Αλβανούς εγκληματίες ως στημένη και με σκοπιμότητα αντιποίνων.

Στην ουσία, το Αλβανικό κράτος συγκρίνει κοινούς εμπόρους ναρκωτικών με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, έναν άνθρωπο που έπεσε υπερασπιζόμενος το έθνος του και την ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε είναι τυχερός που ζει, καθώς έπεσε ανάμεσα σε δύο βράχους που τον προστάτεψαν, την ώρα που οι Αλβανοί κακοποιοί πυροβολούσαν μανιωδώς, με θέληση να δουν τους αστυνομικούς νεκρούς.

Με την δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα επιχειρούν να συνδέσουν οι Αλβανοί την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και εμπόρων ναρκωτικών το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Πωγωνίου στα Γιάννενα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 39χρονου Αλβανού από το Δέλβινο. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 166 κιλά χασίς και δύο καλάσνικοφ, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης έγραφαν χθες ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του Αλβανού Αλ. Μ. έγινε “ως πράξη εκδίκησης για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα”, σημείωναν ωστόσο ότι στο σημείο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και όπλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλ. Μ. είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ παραμένει άγνωστος ακόμη ο παραλήπτης του χασίς.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αξιοποίησαν πληροφορίες και εντόπισαν την “καβάντζα” που είχαν στήσει Αλβανοί στην δασική περιοχή Βήσσανης Πωγωνίου, αλλά όταν πλησίασαν, πέντε Αλβανοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ τους κύκλωσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Οι δύο αστυνομικοί που ήταν μπροστά και άλλοι τρεις που ακολουθούσαν, ανταπέδωσαν τα πυρά. Ένας 52χρονος αρχιφύλακας δέχτηκε σφαίρα στην δεξιά μασχάλη και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ την ίδια ώρα ο 39χρονος Αλ. Μ. που ετοιμαζόταν να τον πυροβολήσει εκ νέου, σωριάζονταν νεκρός.

Ταυτόχρονα οι άλλοι τέσσερις Αλβανοί έφυγαν μέσα στο δάσος, εγκαταλείποντας 6 ταξιδιωτικούς σάκους με περισσότερα από 166 κιλά χασίς και πάνω τους ένα καλάσνικοφ. Ένα ακόμη καλάσνικοφ βρέθηκε στην κατοχή του νεκρού Αλβανού, με ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του.

Ενημερώθηκε ο Αλβανός πρόξενος

Αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο ο Αλβανός πρόξενος στα Γιάννενα, όσο και αξιωματικοί της αλβανικής αστυνομίας, από τους οποίους οι ελληνικές αρχές ζήτησαν να στήσουν μπλόκα στα σύνορα -στην περιοχή απέναντι από την Βήσσανη- προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις ένοπλους Αλβανούς που διέφυγαν.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν 3 κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ εκτιμάται ότι έπεσαν τουλάχιστον 5 πυροβολισμοί από τους Αλβανούς διακινητές και ότι οι τέσσερις που διέφυγαν είχαν μαζί τους 3 καλάσνικοφ. Σύμφωνα με την αυτοψία που έγινε στο σημείο, ο 52χρονος αρχιφύλακας, που πήρε χθες το μεσημέρι εξιτήριο από το νοσοκομείο, είχε τύχη βουνό, καθώς έπεσε ανάμεσα σε δύο μεγάλους βράχους που τον προστάτεψαν, ενώ ο Αλβανός δράστης συνέχισε να τον πυροβολεί.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθησαν στην Αλβανία οκτώ άτομα με 580 κιλά χασίς, που είχαν προορισμό την Ελλάδα. “Εγκέφαλος” του κυκλώματος φέρεται να είναι ο Αρ. Μπ., ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2010 σε ποινή φυλάκισης 7,5 χρόνων για διακίνηση ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Το χασίς, “φορτώθηκε” από το Ελμπασάν σε ένα βαν και εντοπίστηκε έξω από την Κορυτσά, ενώ οι συλληφθέντες είναι από το Ελμπασάν, την Κορυτσά, το Φίερι, το Πόγραδετς και τα Τίρανα. Εκτός από τα 580 κιλά χασίς η αλβανική αστυνομία κατάσχεσε τρία οχήματα, 14 κινητά τηλέφωνα και περίπου 6.000€. To βαν ανήκει σε εταιρία υποδημάτων που έχει έδρα στο Φίερι και κάνει εξαγωγές σε γειτονικές χώρες, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και εργαζόμενος στο εργοστάσιο αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ