Κόσμος

Το ‘πε και το ‘κανε ο Σαλβίνι - Πάτησε το «κόκκινο κουμπί» και γκρέμισε το σπίτι μαφιόζου - «Τελειώσατε, όλοι στη φυλακή»!


Aσταμάτητος ο Μ. Σαλβίνι. Πολλοί έτρεξαν να πουν πως ο ηγέτης της Πατριωτικής Δεξιάς υποχώρησε μπροστά στην ΕΕ. Κάνουν λάθος. Η Ιταλία αντιστέκεται, ενώ σήμερα προχώρησε σε μία δήλωση όλο νόημα με αποδέκτη τις Βρυξέλλες.

Το ενδεχόμενο να αποσταλούν νέα στοιχεία για τον προϋπολογισμό απέρριψε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, M. Σαλβίνι.

«Δεν θα στείλουμε νέα έγγραφα στην ΕΕ για τον προϋπολογισμό» υποστήριξε ο Salvini όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. «Θα υπάρξει ένας προϋπολογισμός, η έγκριση του οποίου εκκρεμεί στο Κοινοβούλιο.

Δεν θα ήταν έντιμο κάποιος από την Ευρώπη να επιβάλλει κυρώσεις πριν ακόμα υπάρξει ο προϋπολογισμός» τόνισε ο Salvini. «Δεν είμαστε μοναρχία, είμαστε κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Υπάρχουν εκατοντάδες προτάσεις από τους βουλευτές και μέχρι να περάσει από τη Βουλή, ο προϋπολογισμός δεν υπάρχει» υποστήριξε ο Salvini.

Σημειώνεται πως η συζήτηση στην ιταλική Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019 θα αρχίσει στις 3 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της Λέγκας, κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε προς τον Ιταλικό λαό. Γκρεμίζει τα σπίτια των μαφιόζων, μόνο που αυτή την φορά υπάρχει μία διαφορά, το κουμπί το πατάει κυριολεκτικά ο ίδιος.

Το «κόκκινο κουμπί» πάτησε ο Ματέο Σαλβίνι, γκρεμίζοντας κατοικία Ιταλού μαφιόζου. Πρόκειται για σπίτια, τα οποία χτίστηκαν μέσω παράνομων πηγών χρηματοδότησης, στα νοτιοανατολικά προάστια της Ρώμης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, με κράνος εργασίας και… κοστούμι, επιβιβάστηκε στη μπουλντόζα του ιταλικού στρατού και πάτησε το κόκκινο κουμπί, γκρεμίζοντας τη στέγη της μαφιόζικης κατοικίας.

Το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τη δήμαρχο της Ρώμης, το υπουργείο Εσωτερικών απαλλοτρίωσε οκτώ πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες μέχρι πρότινος ανήκαν σε Αθίγγανους μαφιόζους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση δημοσίευμα της «Corriere della Sera», κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, εντός των κατοικιών βρέθηκε ικανή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Τα συγκεκριμένα σπίτια χτίστηκαν πριν από περίπου 30 χρόνια και το γκρέμισμά τους συμβολίζει τη μάχη των ιταλικών αρχών εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος.

Την ίδια στιγμή, οι μαφιόζοι αλωνίζουν στην Ελλάδα. Κανείς δεν φθάνει στο σημείο να τους κυνηγήσει και να τους οδηγήσει στη φυλακή. Καθόλου τυχαίο λοιπόν που το κονκλάβιο των Βρυξελλών υβρίζει και στοχοποιεί τον ηγέτης της Εθνικής Δεξιάς.

Δείτε βίντεο και εικόνες:

https://www.youtube.com/watch?v=o_eds8dm8IA
https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1067016058094198785?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1067177468614926336?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1067048286849302529?ref_src=twsrc%5Etfw

Εν τω μεταξύ το κυνήγι κατά της μαφίας και οι συλλήψεις δεν έχουν τέλος όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Σαλβίνι, τους τελειώνει με λίγα λόγια!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης