Οικονομία

«Συμβόλαιο» εξόντωσης του ελληνισμού - Ωμή παραδοχή από τα γερμανικά ΜΜΕ: Οι λανθασμένες συνταγές του Χάρβαρντ μας οδήγησαν στην εξόντωση

Οι Γερμανοί το ομολογούν: Οι «μαθητευόμενοι μάγοι» του Χάρβαρντ με τα παραποιημένα στοιχεία που δημοσίευαν κατέστησαν την Ελλάδα έρμαιο του Σόιμπλε, του ΔΝΤ και της σπείρας των διεθνών τοκογλύφων. 

Με... λανθασμένες συνταγές οικονομολόγων του Χάρβαρντ «σταύρωσαν» τους Ελληνες! Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», το οποίο και μεταφέρει το dimokratianews, η οποία τονίζει ότι το χειρότερο δεν είναι τα λάθη που έκαναν οι οικονομολόγοι στις εκτιμήσεις τους, αλλά το γεγονός ότι πολλές φορές παραποίησαν επιστημονικές έρευνες για να επιβάλουν στην Ελλάδα -και όχι μόνο- πολιτικές που ήταν αδιέξοδες αλλά και καταστροφικές.

Αυτό έχει συνέπεια τη διάλυση του κοινωνικού ιστού χωρών οι οποίες βιώνουν τις επιπτώσεις προγραμμάτων και Μνημονίων που ούτε βιώσιμα είναι ούτε διασώζουν τις χώρες στις οποίες εφαρμόζονται. Οτι όλο αυτό είναι μεθοδευμένο σε βάρος χωρών επιβεβαιώνει η εμμονή των δύο πυλώνων μνημονιακών προγραμμάτων, του κ. Σόιμπλε, από τη μια, και του ΔΝΤ, από την άλλη.

Σύμφωνα με το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, η αμφιλεγόμενη έρευνα των δύο οικονομολόγων του Χάρβαρντ, της Κάρμεν Ράινχαρτ και του Κένεθ Ρογκόφ, για την επίδραση του δημόσιου χρέους στην ανάπτυξη, που δημοσιεύτηκε το 2010, πάνω στην οποία βασίστηκε το ελληνικό Μνημόνιο, ήταν λανθασμένη!

Εντολή Μνημονίων

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, χρέος άνω του 90% του ΑΕΠ οδηγεί σε κατάρρευση της οικονομίας, γι' αυτό και θα έπρεπε να επιβληθούν σε χώρες μνημονιακά προγράμματα αυστηρής λιτότητας.

Ελα όμως που άλλοι ερευνητές, όπως υποστηρίζει η «Süddeutsche Zeitung», διαπίστωσαν λάθη στους υπολογισμούς αλλά και παραλείψεις δεδομένων στη συγκεκριμένη μελέτη... Σύμφωνα με τον Γκερτ Βάγκνερ από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW, οι λανθασμένες έρευνες που στηρίζονται σε λανθασμένα στοιχεία προκαλούν τεράστια ζημιά στις χώρες. Οι Ράινχαρτ και Ρογκόφ επιβεβαίωσαν μια λανθασμένη θεωρία την οποία επικαλούνταν κάθε τόσο πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί -μεταξύ των οποίων ο τότε Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε-, για να δικαιολογήσουν την επιβολή μέτρων αυστηρής λιτότητας.

«Γι' αυτό ορισμένες κυβερνήσεις πιέστηκαν πολύ να κάνουν τόσο μεγάλες περικοπές» εκτιμά ο Βάγκνερ. Σε αυτή την παρατεταμένη λιτότητα αποδίδουν πολλοί αναλυτές το γεγονός ότι η Ελλάδα ακόμη δεν έχει εξέλθει οριστικά από την κρίση. Την αξιοπιστία οικονομικών ερευνών εξέτασαν οι Αμερικανοί Αντριου Τσανγκ και Φίλιπ Λι. Βάζοντας στο μικροσκόπιο συνολικά 60 μελέτες, οι δύο οικονομολόγοι κατάφεραν να επαληθεύσουν τα αποτελέσματα μόλις στις μισές από αυτές.

Γενικά, ισχύει ότι στο 40%-50% των περιπτώσεων δεν επαληθεύονται τα αποτελέσματα των ερευνών, τονίζει ο Βάγκνερ, προσθέτοντας ότι συχνά επιστημονικές μελέτες παραποιούνται σκοπίμως, προκειμένου να επιτευχθεί ένα θεαματικό ή «πολιτικά επιθυμητό» αποτέλεσμα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ