Αρχείο

Καταστρέφει τις εθνικές μας αξίες ο ΣΥΡΙΖΑ: Αφαιρούν τον σταυρό από την ελληνική σημαία; - Θρησκευτικός πόλεμος με «βιτρίνα» την «ουδετερότητα»

Υπάρχει τελικά θέμα κατάργησης του σταυρού από την ελληνική σημαία μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του  Συντάγματος;

Αυτό αναφέρει ο ελληνικός τύπος σε δημοσιεύματα του σήμερα.

Ένα από τα κεντρικά θέματα της περιβόητης αναθεώρησης του συντάγματος αποτελούν οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως «έχει έρθει ο καιρός, ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά».

Αν και δεν αναφέρεται ρητά θέμα αφαίρεσης του σταυρού από την σημαία, στην ουσία όμως αυτό «περιγράφεται» με την έκφραση «ουδετεροποίση» του κράτους σε όλες του τις εκφάνσεις.

Το σίγουρο είναι πως οι Έλληνες πατριώτες δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι αντιδράσεις θα είναι πολλές και σφοδρές, σε σημείο που οι υπεύθυνοι δεν θα αντέξουν την πίεση.

Ναι μεν επικρατούσα θρησκεία παραμένει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά στην ερμηνευτική δήλωση προστίθεται ο όρος ότι "επικρατούσα θρησκεία" δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας.

Υπάρχει αναφορά επίσης στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές.

Μερίδα του ελληνικού τύπου εκτιμά ότι η αναφορά «ουδετερόθρησκο» κράτος που προτείνει η κυβέρνηση θα επιφέρει τρομερά ριζικές αλλαγές στα θρησκευτικά μας σύμβολα, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης πιθανόν των εικόνων από δημόσιες υπηρεσίες, της κατάργησης της πρωινής προσευχής στα σχολεία και πολλά πολλά άλλα.

Η σύνθετη λέξη «ουδετεροθρησκεία» στην ουσία αποβλέπει σε μια σειρά αλλαγών που θα μεταλλάξουν την στενή σχέση του σημερινού ελληνικού κράτους με την ορθοδοξία και θα την μετατρέψουν σε ένα άθεο «γαλλικού τύπου» σύστημα.

Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν εδώ και μεγάλο διάστημα για αυτό το σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ελλάδος με την υιοθέτηση ενός άθεου ευρωπαϊκού τύπου σύστημα.

«Το Σύνταγμα θεμελιώνεται στη λαϊκή κυριαρχία, στο όνομα του λαού, δεν χρειάζεται το "Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς"», ανέφερε πριν μερικές ημέρες ο βουλευτής Ν.Φίλης.

«Βγαίνοντας από μία σκληρή περίοδο μνημονιακών καταναγκασμών, είναι ανάγκη να εμφυσήσουμε στην κοινωνία δημοκρατικές αξίες και σταθερή υποστήριξη των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων ... με την βελτίωση και αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος», είπε ο κ. Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας.

Όπως είπε, «πρέπει να είμαστε τολμηροί» και τόνισε ότι δεν μπορεί «να δημιουργείται δεύτερο συμβολικό θεμέλιο δίπλα στη λαϊκή κυριαρχία. Το Σύνταγμα θεμελιώνεται στη λαϊκή κυριαρχία, στο όνομα του λαού, δεν χρειάζεται το «Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς».

Αυτή η συμβολική διατύπωση παράγει αποτελέσματα, συνδυάζεται με την «επικρατούσα θρησκεία» του άρ. 3 όπως στην πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ ότι το Σύνταγμα δεν διαπιστώνει πλειοψηφούσα αλλά αποδέχεται επικρατούσα θρησκεία έναντι των υπολοίπων.

Αυτά δεν λύνονται με μεσοβέζικες λύσεις, γιατί ξανά πάμε σε δικαστήρια, εκεί λειτουργεί η «μακριά χειρ» της Εκκλησίας, λαμβάνονται αποφάσεις, πρέπει το Σύνταγμα να κρίνει το θέμα καθαρά, με βάση και την κοινωνική ωρίμανση επί του θέματος».

Από την άλλη έχουμε το εξής παράδοξο σε σχέση με άλλα δόγματα όπως τον μουσουλμανισμό κά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ, ενώ προτείνουν την διαγραφή από το σύνταγμα στα άρθρα 33 και 59 της έκφρασης «Ορκίζομαι το όνομα της ομοούσιας και αδιαιρέτου Τριάδος», διατηρούν την παράγραφο (2) που προβλέπει ότι «οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές μπορούν να ορκίζονται προς τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή δόγματος».

Δηλαδή ένας χριστιανός ορθόδοξος βουλευτής, υπουργός θα μπορεί να ορκιστεί Αγία Γραφή και αν όχι γιατί να του το απαγορεύουν; Eνώ ένας αλλόθρησκος θα δύναται και  καλώς δύναται, να ασκεί τα της θρησκείας του;

Στην ουσία θα έχουμε μια τεράστια διάκριση του χριστιανισμού σε σχέση με άλλες θρησκείες, προκαλώντας πραγματικά έκπληξη και πολλές χιλιάδες ερωτηματικά.

Επικρατούσα θρησκεία θα μπορούσε κάποιος να πει μετά την συνταγματική αναθεώρηση» ότι θα είναι η αθεΐα, μόνο σε σχέση με τους Ορθόδοξους χριστιανούς διότι όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν όπως φαίνεται το δικαίωμα να αναγνωρίζονται τα θρησκευτικά τους δικαιώματα μια χαρά.

Η αναθεώρηση του συντάγματος αποτελεί προφανώς μια τεράστια προσπάθεια εκδίωξης του Ιησού Χριστού από το σύγχρονο ελληνικό κράτος των μνημονίων και πιθανότατα να αποτελούσε την κύρια αποστολή αυτής της 9χρονης οικονομικής κρίσης που βιώνει τόσο βάναυσα η χώρα μας.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Ισοπεδώνει Ελληνισμό και Ορθοδοξία ο ΣΥΡΙΖΑ: «Να ορκίζονται ΠτΔ και βουλευτές χωρίς αναφορά στην Αγία Τριάδα» – Κομμουνιστικό μανιφέστο από τους κυβερνητικούς), αναφέραμε ότι σε ένα νέο κομμουνιστικό μανιφέστο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι κυβερνητικοί ζητούν οι βουλευτές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ορκίζονται χωρίς αναφορά στην Αγία Τριάδα.

Με τη «βιτρίνα» της ανεξιθρησκείας, ισοπεδώνουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, καθώς και όλες τις εθνικές αξίες που ορίζει το ελληνικό Σύνταγμα.

Πόσα ακόμα θα αλλοιώσουν οι νεο-κομμουνιστές στο όνομα της «προόδου» και της «πολιτικής ορθότητας»; Πόσα ακόμα θα ανεχθούν οι Έλληνες;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...