Σκοπιανό

«Βροντερές» ιαχές μαθητών για τη Μακεδονία: Καταλήψεις κατά της συμφωνίας και στο εξωτερικό - Απέναντι στους νεαρούς Μακεδόνες οι ΣΥΡΙΖΑίοι


Κυβέρνηση και αριστεριστές τα έχουν βάλει με τους μαθητές που δίνουν παράδειγμα πατριωτισμού. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι υποστηρικτές τους βάζουν την ταμπέλα του "φασίστα" σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου, δείχνοντας το ποιόν και την ανάδρομη εξέλιξη του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα.

Το κλίμα πόλωσης και διχασμού που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας δυστυχώς μεταφέρεται ακόμη και στο πλέον «παρθένο» έδαφος της εκπαίδευσης στα σχολεία, εκεί όπου μαθητές έφθασαν να διαπληκτίζονται για εθνικά θέματα!

Η πρωτοβουλία σε πανελλαδικό επίπεδο, μαθητών να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη «Συμφωνία των Πρεσπών», έχει δυναμιτίσει το κλίμα σε αρκετά σχολεία. Σε ένα εξ’ αυτών στη Λάρισα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τουλάχιστον δύο μαθητές φέρεται να καυγάδισαν το πρωί της Τετάρτης για το εάν πρέπει να διανέμονται φυλλάδια από εκπροσώπους νεολαίας κοινοβουλευτικού κόμματος έξω από την είσοδο του σχολείου!

Πριν ο καυγάς φύγει εκτός ελέγχου, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, οι εκπαιδευτικοί ανακάλεσαν στην τάξη τους μαθητές.

Δυστυχώς όμως, όπως εξηγούσε αργότερα στο onlarissa.gr έμπειρο άτομο από το χώρο της εκπαίδευσης στη Λάρισα, «δυστυχώς καταφέραμε να μεταφέρουμε τις πολιτικές αντιπαλότητες ακόμη κι εντός του σχολείου. Διαφαίνεται ένα μίσος και μία αντιπαλότητα που διογκώνονται. Όλοι πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι πρέπει να αφήσουν τα σχολεία έξω από πολιτικά παιχνίδια και να μη ρίχνουν στη φωτιά γιατί στο τέλος θα τρέχουμε και δε θα ξέρουμε πώς να τη σβήσουμε…».

Αυτή τη φορά, η ένταση εκτονώθηκε χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Δεδομένου όμως πως οι προγραμματιζόμενες μαθητικές διαμαρτυρίες εντείνονται, τι θα συμβεί στο επόμενο περιστατικό;

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά σχολείων, καθώς άγνωστοι κατέβασαν πανό για την Μακεδονία & τα έκαψαν, ενώ γυμνασιάρχης πέταξε γλάστρα σε μαθητές θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Δεν αντέχουν κάποιοι τον ξεσηκωμό των Ελλήνων μαθητών και με την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνησης, ξεκίνησαν τις επιθέσεις.

Ξεσηκωμό και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση Γυμνασιάρχη στην Πρώτη Σερρών να σπάσει τζαμαρία του σχολείου με γλάστρα, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR Βόρειας Ελλάδας, και με όσα καταγγέλλονται από μαθητές.

«Δεν θέλουμε να μπλέξουμε πολιτικά, μοναδικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε την πατρίδα μας. Η κινητοποίηση, από όσο γνωρίζω, έγινε για τις άδικες αποβολές που δόθηκαν σε μαθητές, επειδή τραγούδησαν το ”Μακεδονία ξακουστή” στην παρέλαση. Στηρίζουμε αυτούς τους μαθητές», λέει on camera ένας μαθητής. Οι μαθητές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την πράξη του Γυμνασιάρχη του σχολείου, καθώς θα μπορούσε να υπάρξει τραυματισμός από το περιστατικό.

Όπως αναφέρουν ακόμη, για να τους τιμωρήσει τους στέρησε το δικαίωμα να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορεία για την επιστροφή τους στο σπίτι, αναγκάζοντάς τους να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. «Είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας για τις καταλήψεις για τη Μακεδονία», σχολιάζουν γονείς καταληψιών.

Παράλληλα, το μαθητικό κίνημα εξαπλώνεται και στην ομογένεια. Η νεολαία αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν χειραγωγείται από κανέναν και δεν κάνει πίσω παρά την προσπάθεια συστημικών να τους προσδώσουν φασιστικά χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=OZHwJ3MDhAw

https://www.facebook.com/222498491900852/photos/a.225932461557455/408677173282982/?type=3&width=500

Στο παρακάτω video, διάρκειας περίπου 40′, την πορεία και το συλλαλητήριο των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φλώρινας, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της πόλης και εκεί ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες από τους: π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη κ.κ. Θεοκλήτου, Ευθύμη Ψαλλίδα, πρόεδρου 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αλέξανδρο Τσιγγέλη, πρόεδρο 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας (στο χαιρετισμό του οποίου συμπεριλήφθηκε και η επιστολή μαθητή από την Κατερίνη ο οποίος τραυματίστηκε στη συγκέντρωση στο Πισοδέρι), Νικόλα Δημητριάδη, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Έξαρχο Τσομπανόπουλο, μέλος 15μελούς του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αθηνά Μαβίδου, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αντώνη Ζαραβέλη, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας ο οποίος ανέγνωσε την επιστολή του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και Μαρία Χαραλαμπίδου, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, η οποία διάβασε και το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.

Αμέσως μετά παραδόθηκε το ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Κώστα Γέρου.

https://www.youtube.com/watch?v=veDElUKOex0

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ