Κοινωνία

Toast: Η επιχείρηση που μετατρέπει το απούλητο ψωμί… σε μπύρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλές ιδέες μπορούν να προκύψουν παντού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και συστατικά που είναι… για πέταμα. Τουλάχιστον έτσι μπορεί να τα βλέπουν οι άλλοι. Η επιχείρηση Toast σκέφτηκε διαφορετικά. Και αποφάσισε να περιορίσει το φαγητό που πετιέται. Βάζοντας σε εφαρμογή μια ιδιαίτερη ιδέα.

Όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο του World Economic Forum, η εταιρία παραλαμβάνει το ψωμί που παραμένει απούλητο (και προορίζεται για πέταμα) και μετά από ειδική επεξεργασία το μετατρέπει σε μπύρα! Κάθε μπουκάλι, χρησιμοποιεί μια φέτα ψωμιού. Και η μπύρα αυτή έχει φτάσει σε 6 χώρες μέχρι τώρα.Όλα τα κέρδη, πάνε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που κάνει καμπάνιες για να περιορίσει το πρόβλημα του food waste.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό, ότι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο πετιούνται καθημερινά 24.000.000 φέτες ψωμιού. Με το πρόβλημα του food waste να είναι πολύ μεγάλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/1768424376616507/

πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...